6 stvari koje možete da uradite i spasite vezu koja je na ivici propasti

Neminovno je da parovi ponekad dođu u situaciju kada pomisle da bi trebalo da odustanu od veze i veruju da su uspomene jedina stvar koja ih vezuje

  • 1
Pomirenje, ljubav, veza, zagrljaj Foto: Shutterstock

Održavanje veze definitivno nije lak posao. Za dobru vezu ljubav jeste glavni saveznik, ali je samo jedan od "začina" neophodnih da veza uspe. Pored ljubavi, potrebno je mnogo obostranog ulaganja, odricanja, pažnje i kompromisa. Ipak, neminovno je da ponekada dođete u situaciju kada pomislite da odustanete i kada su uspomene samo ono što vas vezuje.

Ako razmišljate da li da raskinete ili vaša veza ipak ima budućnost, možete da pokušate nekoliko stvari i popravite vezu na ivici propasti.

1. Slušajte partnera

Kada partner govori, bez obzira na njegov ton, drugi partner trebalo bi da gleda i sluša. Čak i ako postoji neslaganje, očito je da je ono što on ili ona žele da kažu i dalje važno.

Važno je da oba partnera zaustave sopstvene nagone i sete se da nisu sami u prostoriji.

2. Pokažite brigu i saosećanje 

Parovi koji su izgubili međusobno poverenje i podršku, bilo da je to nedavno ili u toku dužeg vremenskog perioda, i dalje mogu da pokažu ​​da brinu kada partner izrazi svoja osećanja.

Ako niste u mogućnosti da upotrebite umirujuće reči ili gestove, govorom tela ili lica pokažite obzir prema partneru.

3. Setite se trenutaka koji vas zasmejavaju

Odlična metoda za pomirenje je prisećanje lepih iskustava koje su partneri imali u prošlosti. Napetost će odmah nestati i podsetiti vas na divne trenutke koje ste proveli zajedno, a moguće je i da će dodatno podstaći na to da radite na vezi i potrudite se da ona opstane.

Muvanje, par, zaljubljenost, ljubav, žena, muškarac, flert Foto: Shutterstock

4. Smirite sukobe

Svaki par zna šta je "kap koja preliva čašu" i kolika im je granica tolerancije. Nažalost, to ih ne sprečava da budu preblizu toj granici i mnoge veze se zbog toga prekidaju. Smirivanje sukoba je zapravo prepoznavanje kada ste došli do krajnjih granica i kada se treba povući.

U tom trenutku jedno ili oboje partnera zaustavljaju interakciju ili je vode na neko bolje mesto. Zajedničko im je shvatanje da određene reči ili načini ponašanja mogu više da naštete odnosu nego da budu od koristi.

5. Ne spominjite probleme iz prošlosti

Prirodno je da većina ljudi koristi prošlost ili druge ljude kako bi dodala snagu onome što žele da istaknu u trenutku rasprave. To se posebno događa kada jedan partner shvati da nema argumenata, pa želi da ih ojača situacijama iz prošlosti.

Parovi koji su dobri komunikatori rešavaju jedan po jedan problem i razgovaraju o tome što im je potrebno u sadašnjosti.

Ako jedan od njih počne da posustaje, drugi ga vraća na problem i ta taktika ne samo da se prihvata, već se i ceni. Prođite probleme jedan po jedan i kad dođete do kraja, oprostite partneru i krenite dalje.

6. Provedite vreme zajedno

Pažnja je jedan od načina da oživite prekinutu vezu. Fokusiranjem jedno na drugo parovi počinju ponovo da se osećaju posebnim i bitnim u vezi. Dogovorite se kada ćete u danu da odvojite vreme za sebe. U tom vremenu možete da "vežbate" neki fizički dodir, poput držanja za ruke ili grljenja.

Potrudite se da svake nedelje imate barem jedan dan koji ćete provesti zajedno.

Odvajanje vremena za razgovor važnije je nego što mislite. Razgovarajte sa partnerom o svom danu i problemima sa kojima se susrećete.

Zajedničko druženje vas podseća da niste sami na ovom svetu i da je tu neko sa kime možete podeliti svoje probleme i zajednički pronaći rešenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA