≫ 

3 načina na koja možete da razgovarate sa partnerom o finansijama, a da to ne utiče na vašu vezu

Novac je vrlo često najčešći "kamen spoticanja" u vezama

  • 0
Couple having problem with bills and money finansijski problemi zabrinuti muškarac zabrinuta žena plaćanje računa Foto: Shutterstock

Skoro niko ne voli da priča o novcu, a posebno muškarci. Za njih je to osetljiva tema, jer se smatra da muškarac treba da bude stub kuće i da porodici obezbedi sve. Retki su parovi koji se rukovode izrazom "Što je moje, to je tvoje", i u većini slučajeva računi se dele na ravne časti i uvek jedno vaga ko je potrošio više.

Novac jeste važan, ali nije stvar koja bi trebalo da bude glavna tema vaše emotivne veze. Ukoliko mislite da su finansije jedino ono o čemu jača polovina brine, ne očajavajte, jer postoje načini na koje mu možete prići i olakšati stvari.

1. Pričajte o budžetu

Finansije često budu "kamen spoticanja" mnogih parova. Mnogima je neprijatno da razgovaraju o novcu, a za tim zapravo nema potrebe. Kako bi izbegli upadanje u finansijsku zamku trebalo bi jasno da odredite ko će plaćati šta.

Takođe, treba da odredite da li ćete imati zajednički račun za štednju i najvažnije od svega - budite transparenti u vezi trošenja novca. 

2. Budite potpuno iskreni

Iskrenost je preduslov svakog kvalitetnog odnosa. Stoga, kada su finansije u pitanju ne bi trebalo da imate tajni. Jedino kada otvoreno kažete koliko zarađujete i koji su vam planovi za budućnost,  vi ćete moći da viditeli da se vaši ciljevi poklapaju sa partnerovim.

3. Postavljajte zajedničke ciljeve

Kada delite finansije, važno je da zajedno odlučite šta želite da radite sa tim resursima. Uspešni parovi smišljaju ciljeve kao tim i često se proveravaju kako bi bili sigurni da su na istoj talasnoj dužini.

Video: U svađama suprug i ona krive izmišljenu osobu: Žena otkrila neobičan način kojim dobija mir u braku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA