≫ 

Ovo vam može spasiti brak: 3 stvari koje bi trebalo da znate pre nego što stanete na "ludi kamen"

Oni koji ulaze u brak smatraju da će njihova zajednica trajati celog života, ali, nažalost, mnogi parovi okuse i gorke plodove razvoda

  • 0
Venčanje, mladenci, brak Foto: Pixabay

Za ulazak u brak se kaže da se staje na "ludi kamen". Iako se vremena i stil života menjaju, i dalje je mnogo parova koji maštaju da razmene bračne zavete, obećavajući da će biti "jedno uz drugo i u dobru i u zlu, dok ih smrt ne rastavi".

Nažalost, ni razvodi nisu retkost. Psiholozi izdvajaju tri stvari koje bi svako ko želi da živi u bračnoj zajednici trebalo da zna.

1. Brak treba da bude zasnovan na ljubavi

Mnogi u brak ulaze zbog pritiska okoline ili zbog tajminga. Nekada je ovo bilo pravilo, pa se smatralo da bi i momci i devojke do određenog doba trebalo da budu u bračnoj zajednici.

Za uspešan brak je pre svega potrebna ljubav. Ona je osnova braka, pa pre nego što se odlučite na takav korak razmislite da li je to zbog pritiska okoline, vremena, okolnosti ili onog najvažnijeg - ljubavi.

2. Ne budite pasivno-agresivni

Razgovor i iskazivanje mišljenja, bez uvijanja, veoma je važan činilac u svakom odnosu, a posebno kada je reč o braku. Mnogi brakovi su doživeli krah zbog nedostatka ili loše komunikacije.

Kada vam nešto ne odgovara, direktno i iskreno, ali bez agresije, kažite svojoj "drugoj polovini". Takođe, kada primetite da vašu voljenu osobu nešto muči, pitajte je o čemu se radi.

3. Budite jedno drugom prioritet

Za žene koje su majke, verovatno će ovo delovati nemoguće. Međutim, partneru ne morate da dajete prednost u odnosu na decu, ali u odnosu na druge ljude iz vaše porodice ili okruženja, svakako da bi trebalo.

Ovako održavate vašu vezu jakom i pokazujete da vam je stalo do partnera, ali i do vašeg braka.

Video: Astro afrodizijak: Otkrijte šta koga uzbuđuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA