≫ 

Dužina prsta otkriva da li je žena sklona preljubi u braku

U istraživanju su učestvovale 274 žene, kojima je potom testirana i DNK

  • 4
verenični prtsten, ruka Foto: Freepik/freepic.diller

Žene sa dugačkim kažiprstom na levoj ruci i kraćim domalim prstom sklonije su preljubi, tvrde autori studije sa Oksford univerziteta.

Kako kažu, takve žene su bile izložene većem nivou ženskih polnih hormona estrogena dok su bila u majčinom stomaku, pa ih sada, navode, krasi više tipičnih "ženskih" karakteristika.

Suprotno tome, izloženost većem nivou testosterona, muških polnih hormona, rezultira dužim domalim i kraćim kažipstom. Na primer, muškarci sa takvim karakteristikama navodno su muževniji i bolji sportisti.

Ovo istraživanje sprovela je Ajluned Pirs sa Oksforda. Ona je ispitivala dužinu prstiju kod 274 žene, a potom je testirala njihovu DNK. Uz to, ispitanice su podvrgnute i psihološkim testovima o kvalitetu njihovih odnosa. Žene koje su bile izložene većoj koncentraciji estrogena u materici su impulsivnije i svoje ljubavne odnose su više ocenjivale nezadovoljavajućima.

Pirs je rekla da je to otkriće intrigantno, jer se verovalo suprotno - da su više ženstvene žene manje impulsivne i više zadovoljne svojim romantičnim odnosima.

Žena, manipulacija Foto: Shutterstock

Ona je navela da su takve žene privlačnije muškarcima, a ako se to spoji sa potencijalnim nezadovoljstvom u vezi, put do preljube je vrlo izvestan. Kako navodi, naučnici to nazivaju "impulsivnim sparivanjem sa muškarcima koji nisu njihov partner", prenosi Daily Mail.

Kako izmeriti prste?

Spojite prste i stavite dlan na papir. Obeležite donje tačke domalog prsta i kažiprsta, odmah od dlana, kod prvog nabora. Potom obeležite gornje tačke, završetak prstiju u poredite rezultate lenjirom.

Žene s kraćim domalim prstom češće su advokatice

Žene sa domalim prstom leve ruke dužim od kažiprsta su sklonije da rade poslove koji se tradicionalno smatraju muškim, na primer, kao advokatice ili menadžerke. One kojima je kažiprst duži, češće biraju zanimanja tipičnija za sve žene, poput rada u vrtiću ili školi.

Do tih saznanja došli su istraživači sa Nacionalnog istraživačkog instituta u Rusiji posle analize podataka 1.500 muškaraca i žena čije su prste najpre digitalno izmerili. Značajne razlike primetili su na levim rukama kod žena.

Video: Na kom mestu je vaš znak: Stručnjaci su napravili rang-listu nevernika po horoskopu

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    19. septembar 2021 | 23:07

    Najmanje varaju žene sa čukljevima, kurjim očima, spoljnim hemoroidima, čirevima na dupetu i brkovima. Dokazala brojna istraživanja instituta u Babušnici.

  • Trange-frange

    19. septembar 2021 | 22:15

    Cista istina i ako joj klica zavrce u levo!

  • Grunf

    19. septembar 2021 | 23:06

    Žene sa dužim prstima manje varaju. Logično.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA