5 saveta za one koji imaju vezu na daljinu: Trikovi koji će vam pomoći da zadržite ljubav i strast

Zabavljanje često nosi mnoge probleme i komplikacije, a fizička udaljenost svakako nije jedan od faktora koji vezu olakšavaju

  • 0
Tužna žena telefon usamljenost tuga Foto: Shutterstock

Dok većina smatra da je u vreme razvijene tehnologije mnogo lakše negovati vezu, čak i kada zbog nekih okolnosti morate biti razdvojeni od partnera, postoje i oni koji muče muku da održe vezu na daljinu.

I pored nekih prednosti koje ovakva veza ima, često se dešava da partneri ne mogu da se razumeju, pa dolazi do velikih svađa i rasprava. U takvim situacijama, neki parovi razmišljaju o tome da li je vreme da odustanu jedno od drugog ili da nauče još nešto što bi im pomoglo da postave svoju vezu na čvrste temelje.

Istina je da su veze na daljinu teške i iziskuju mnogo truda, ali ako među partnerima postoji ljubav, onda je sve moguće.

1. Poverenje je ključno

Ako dobro poznajete partnera i u vezi ste već uspostavili rutinu, poverenje ne bi trebalo da vam predstavlja problem. Pokažite razumevanje - poverenje je ključno u svakom odnosu, pa i u ljubavnom.

Pre nego što se prepustite negativnim mislima jer vam se partner nije javio u dogovoreno vreme, sačekajte objašnjenje. Kako ne biste upali u zamku bujne mašte i iskonstruisali niz negativnih misli i razloga, otvoreno komunicirajte sa njim.

Veza na daljinu Foto: Shutterstock

2. Prisetite se lepih momenata

U toku svađe sa partnerom ne bi bilo loše da spomenete neki lep momenat koji ste zajedno proživeli ili da kroz priču opet "oživite" neku smešnu situaciju.

To će vam oboma pomoći da se zbližite i da smanjite napetost.

3. Iznenađujte jedno drugo

Rutina je u vezama na daljinu veoma bitna. Uvek tačno znate kad ćete se videti, jer to morate isplanirati unapred, pa postoji opasnost da će se osećaj novine u vašem odnosu izgubiti.

Ne dozvolite da se to desi. "Prodrmajte" romansu, tako što ćete povremeno iznenaditi jedno drugo, bilo da je u pitanju neočekivana poruka, telefonski poziv ili pak iznenadna poseta koja je često i najlepši poklon.

mobilni telefon, smartfon, čovek muškarac sa telefonom kuca poruku Foto: Pixabay

4. Radite stvari zajedno

Za parove u vezi na daljinu veoma je važno da zajedno rade razne stvari, a ne da su to samo uobičajeni telefonski ili video-pozivi, koji mogu dosaditi i izgubiti na važnosti na duže staze. Uvedite i druge oblike interakcije u vezu.

Razmislite o ovome - ljudi u uobičajenim vezama ne provode većinu svog vremena razgovarajući, već zajedno rade razne zabavne stvari, te time imaju i zajedničke interese.

5. Razgovarajte svakodnevno

Svakodnevnu komunikaciju u vezi na daljinu ništa ne može da zameni. Imate telefon, poruke, Skajp..., nema razloga da ne podelite jedno s drugim šta ste radili tog dana, jer će to održati vašu vezu živom.

Možda zvuči suvišno, ali kad su veze na daljinu u pitanju, za vaš odnos će biti vrlo zdravo da svaki minut svog dana podelite sa partnerom, od najbanalnijih sitnica, pa do velikih stvari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA