Mislila je da je pronašla ljubav iz snova: Zapravo je bila sa beguncem koji joj je ukrao 40.000 evra

Posle skoro dve godine veze, Katalina je saznala da se njen partner lažno predstavljao

  • 4
Umorna žena, depresija Foto: Shutterstock

Neobične ljubavne rasplete, prevare, izdaje partnera..., sve to viđamo u filmovima i serijama i potajno se nadamo da se isto neće dogoditi i nama.

Međutim, činjenica je da i scenaristi moraju da budu inspirisani životnom pričom kako bi je na platnu predstavili što verodostojnije.

Da život piše romane, i to one sa ne tako srećnim raspletom, dokazuje i Katalina Rosas koja je 2015. godine mislila da je pronašla ljubav svog života.

Naime, Katalina je upoznala Erika Bensona u jednom luksuznom restoranu na Floridi, a kako kaže, odmah su osetili povezanost.

- Rekao je da radi za veoma bogatu klijentelu i da se nedavno vratio za Ameriku posle osam godina rada u Hongkongu. Odmah me je opčinio - priseća se ova žena.

Ona kaže da je Erik bio neverovatno šarmantan, duhovit i inteligentan i da ništa nije moglo da nasluti na splet okolnosti koji će se dogoditi.

- Bila sam uverena da mi se smeši sjajna budućnost, a pretrpela sam nezamisliv emotivni i finansijski udarac - kaže Katalina.

Posle skoro dve godine veze, saznala je da se njen partner uopšte ne zove Erik i da nije ono što tvrdi da jeste.

Život u luksuzu

- Ne samo da je naša veza od starta bila potpuna prevara, već sam bila i pion u njegovoj bolesnoj igri u kojoj je cilj bio da me opljačka za više od 40.000 evra, a mog sina za 10.000. Njegova šema je bila složena i uključivala je i njegovu drugu devojku, lažno zlato, ukradene slike, flasifikovane čekove i lažni identitet. Zvuči kao filmska priča i ne bih verovala da se tako nešto dešava u stvarnom životu da se nije desilo meni - iskrena je Katalina.

Erik je vrlo vešto odigrao ulogu uspešnog preduzetnika i čoveka koji voli Katalinu, pa je tako tako jednog dana odveo u luksuznu vilu, za koju je tvrdio da je kuća njegovih bliskih prijatelja.

- Otvorio je flašu skupog vina i prepustili smo se uživanju. Rekao mi je da kuća pripada prijateljima njegovih roditelja koji su mu takođe i klijenti. Par nedelja kasnije, ponovo me je pozvao da mu se pridružim u kući drugog klijenta. Opet je bio u pitanju čist luksuz - rekla je ova žena.

Na njenu nesreću, Erik je uspeo da je vešto uvuče u svoje mutne poslove, tvrdeći da je u pitanju legalna saradnja. 

- Jednom prilikom me je zamolio da u njegovo ime prodam par zlatnih novčića i ponudio mi je 20 odsto zarade. Rekao mi je da je njegovo vreme previše skupo da bi ga traćio na takve sitne poslove, a znao je da bi meni dobrodošle te pare. Dva puta sam uradila tako nešto. Četiri meseca kasnije, kada je Engleska izglasala Bregzit, Erik me je nagovorio da uložim pola svoje ušteđevine u zlatne novčiće i predam ih njemu.

Novac, pljačka, lopov, torba Foto: Shutterstock

Rekao mi je da će se tržište urušiti, da ljudi neće moći da povuku svoj novac, kao što se već dogodilo u Grčkoj, rekao mi je da je zlato jedina pametna investicija. Naravno da sam ga poslušala. Dala sam mu 40.000 evra, a on je meni predao 27 novčića i uputio me gde da ih skladištim - priseća se Katalina.

Scenario raskrinkavanja

Pomalo sumnjičava, Katalina je odlučila da zlatne novčice odnese kod eksperta, koji je utvrdio da je reč o lažnom zlatu. Iako povređena, ova žena je skupila snagu i uputila se u policiju, međutim, naišla je na odbijanje zbog nedovoljnog broja dokaza.

- Shvatila sam da sam prepuštena samoj sebi. Nastavila sam da se pravim da ne znam da je zlato lažno. Tražila sam od Erika da kupim malo zlata i za kćerku. Snimila sam naš razgovor kako bih prikupila dokaze. Snimala sam Erika kako mi govori o ceni i poreklu zlata koje je prodao meni i sinu - rekla je Katalina.

Rešena da u potpunosti razotkrije Erika, Katalina je angažovala privatnog detektiva i kontaktirala FBI koji ju je uputio na tajnu služu.

- Počela sam da slažem sliku o svom slučaju. Pretražila sam kuću koju mi je predstavio kao kuću svog klijenta. Ispostavilo se da pripada ženi po imenu Dženifer. Onda sam pretražila nju i prvo što sam našla je slika nje sa Erikom. Par dana kasnije, pozvala sam Dženifer i rekla joj da sam spavala u njenoj kući, vozila njen "ferari" i da imam kod sebe dve njene slike koje treba da pošaljem na aukciju. Molila sam je da ne kaže Eriku da sam joj to rekla kako ne bi nestao. Međutim, ona je bila van sebe od besa i rekla mu je da je sve saznala. Ona je u tom trenutku bila sa njim. Erik je tada nestao i više ga nismo videle ni ona ni ja - kazala je ova žena.

Da priča bude još zamršenija, Katalina je otkrila da je Erikovo pravo ime Blejn Frederik i da je već tri godine begunac, jer je ukrao više od dva miliona evra.

Eric Benson, Blayne Frederick Fotografija "Erika" iz zatvora

- Bila sam stalno na vezi sa tajnom službom i Erik je uhapšen. Tražila sam odštetu, ali on navodno više nema ni prebijene pare. Nadam se da će moja priča poslužiti kao upozorenje ostalima. Uvek verujte svom osećaju i ne dajte celu životnu ušteđevinu muškarcu ako vam to traži - zaključila je Katalina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    22. septembar 2021 | 17:04

    Zašto bi ijedna normalna,pametna žena davala svu svoju ušteđevinu muškarcu sa kojim nije u braku,nema zajedničku decu? I poznaje ga površno?? Alo bre,žene,ajmo malo mozgić uključite,manite se sapunica i rijalitija,život je ipak,nešto drugo...

  • Весна

    22. septembar 2021 | 16:06

    Страшно. Надам се да че га ухапсити и да више нече мочи никоме да науди.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA