4 znaka koja ukazuju da ste oboje spremni za brak: Ljubav nije najbitniji faktor za ovaj korak

Jedna od najvažnijih stvari u životu je ulazak u brak sa voljenom osobom

  • 1
Venčanje, mladenci, brak Foto: Pixabay

Ukoliko ste u dugoj i stabilnoj vezi, verovatno je  najčešće pitanje koje vam drugi postavljaju kada će se konačno i kod vas začuti svadbena zvona. Bez obzira na to koliko se volite, brak je i dalje veliki korak i odluka koju nije lako doneti.

Međutim, za neke je to normalan i logičan splet okolnosti koji se dešava sam od sebe - volite se, bitne stvari su došle na svoje mesto, još samo da stanete pred oltar i kažete sudbonosno "da".

Ipak pojedinci i dalje nisu sigurni da li su spremni na ovaj korak, a oni koji su se na to odlučili imaju četiri saveta koji vam mogu pomoći da proverite da li ste spremni za život u dvoje.

1. Delite iste vrednosti 

Pre nego što odlučite da stanete na "ludi kamen" i da se upustite u čari bračnog života sa svojim partnerom, kako to ne bi bila ishitrena odluka koja će vam kasnije doneti samo razočaranja, bilo bi dobro da proverite koliko se vas dvoje zapravo slažete oko nekih bitnih stvari i stavova.

Temeljne vrednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osećate kada upoznate nekoga s kim delite osećaj privlačnosti, jer će te hormonalne reakcije vremenom izbledeti, a zajedničke vrednosti opstaju.

2. Imate slične životne ciljeve

Vaši životni ciljevi će najverovatnije odražavati vaše osnovne vrednosti. I, baš kao i vaše vrednosti, vaši životni ciljevi moraju biti razumno usklađeni sa ciljevima vašeg partnera. Razgovarajte o ključnim temama kao što su deca, mesto gde želite da živite, kako želite da napredujete i slično.

Ljubav, zaljubljeni par, devojka, mladić, dečko, osmeh, osmesi, srećna veza, partneri, ljubavni par, momak, devojka Foto: Shutterstock

A kada utvrdite da razmišljate u istom pravcu, onda ćete biti sigurni da ste na pravom putu.

3. Planirate porodicu

Mnogi parovi tvrde da su od prvog trenutka znali da su pronašli svoju srodnu dušu, pa im nije bilo čudno da od početka veze maštaju o porodici. Kada ste sigurni da ste pronašli ljubav svog života razgovor o deci ne bi trebalo da bude čudan i neprijatan, već nešto lepo što bi moglo da se desi u bliskoj budućnosti.

Pitanje dece je važna tema o kojoj bi svaki par trebalo da razgovora, jer ukoliko se tu ne slažu, male su šanse da će veza opstati.

4. Imate poverenje jedno u drugo

Neki će se složiti da je poverenje važnije čak i od ljubavi, jer bez njega ona zapravo i ne postoji. Poverenje između partnera ne dolazi samo od sebe. Potrebno je raditi na tome i dozvoliti drugoj osobi da u potpunosti postane deo vašeg života.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    24. septembar 2021 | 22:34

    Naaajbitniji je Četvrti znak... ovo sve ostalo je samo po sebi. To mladima da bude jasno. Poverenje je glavno i odgovorno za sve. I za porodicu i za pogled na svet i za brak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA