Ko se brže zaljubljuje, muškarci ili žene: Odgovor će vas prilično iznenaditi

To što osećate leptiriće u stomaku, ne mora da znači da ste zaljubljeni ili barem ne mora da znači da će to biti ljubav za ceo život. Možda je ono što ste osetili zapravo samo nalet strasti ili požude

  • 1
Ljubav, zaljubljeni par Foto: Shutterstock

Ukoliko ste se ikada zapitali ko se brže zaljubljuje - žene ili muškarci, odgovor verovatno zavisi i od toga kakva je vaša definicija zaljubljivanja i ljubavi.

To što osećate leptiriće u stomaku, ne mora da znači da ste zaljubljeni ili barem ne mora da znači da će to biti ljubav za ceo život. Možda je ono što ste osetili zapravo samo nalet strasti ili požude.

Neka istraživanja kažu da se muškarci zaljubljuju brže i više i da su oni ti koji češće veruju u ljubav na prvi pogled, nego žene.

Dokazano je čak i da su muškarci ti koji će prvi reći "volim te"i koji se češće pitaju da li je osoba u koju su zaljubljeni njihova srodna duša.

Prema istraživanju u kom je učestvovalo 172 ispitanika, ženama je potrebno više vremena da u nekoga steknu poverenje, budući da nesvesno u partneru traže potencijalnog oca svoje dece.

Ovo objašnjava i zašto žene više uživaju u intimnim odnosima kada su zaljubljene ili vole.

Muvanje, par, zaljubljenost, ljubav, žena, muškarac, flert Foto: Shutterstock

Zbog toga, ukoliko žena odmah oseti fizičku privlačnost, ovo može biti znak upozorenja. Naime, to znači da je ona stvorila sliku o tome kakav je muškarac u kojeg se zaljubila, što često ne mora da ima nikakve veze sa realnošću.

Čak i ako se pokaže da je taj muškarac onaj pravi, žena to svakako ne može odmah da zna.

Stručnjaci za veze zato savetuju da bilo da ste muškarac ili žena, u odnose ulazite korak po korak. Oni napominju da je potrebno čak 18 meseci kako biste osetili pravu i bezuslovnu ljubav.

Iako su žene te za koje važi da su "slabiji" i emotivniji pol, istraživanje je pokazalo da se muškarci brže potpuno zaljubljuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    30. septembar 2021 | 18:34

    Tačno je, za pravu zaljubljenost treba mnogo više vremena. Kompleksno je to pitanje. Sve ostalo je strast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA