4 znaka da ste emotivno zavisni od partnera: Zbog čega ovakve veze nemaju budućnost

Razlika između zavisnog i zdravog odnosa je ista kao razlika između kompromisa i odricanja od sebe

  • 0
Ljubavni par Foto: Pixabay

Da li ste nekada toliko jako želeli neku osobu da niste mogli da kontrolišete emocije i predavali se njima bez obzira na sve? Postoje emotivne veze koje ostave trag za ceo život, nekada u pozitivnom nekada u negativnom smislu. 

Kad nekog volite, onda ste spremni na sve kako bi ga usrećili i to je u redu, međutim, ne po svaku cenu. Nije retkost da osoba u želji da udovolji svom partneru pretera i postane emotivno zavisna.

Zavisnost od partnera ne utiče samo na ljubavni život, već i na privatni i na život posle mogućeg kraha tog odnosa.

Ovu su 4 znaka koja pokazuju da vaša sreća zavisi od partnera:

1. Zanemarujete svoja osećanja zbog njegovih

Imate potrebu da imitirate partnerovo raspoloženje i da potiskujete svoje emocije. Možda jedva čekate da dođete kući i kažete mu da ste dobili unapređenje na poslu, a onda ga zatekne nervoznog. U tom trenutku vaša sreća više nije bitna i sva pažnja je usmerena na njega.

Trebalo bi da budete svesni da tako nećete moći doveka i ćete u jednom trenutku "pući", a to neće biti dobro ni za vas ni vašu vezu. Stoga je najbolje da porazgovarate sa partnerom i o svojim i njegovim emocijama.

Žena plače, suze, tužna žena depresija Foto: Ilustracija/Shutterstock

2. Tražite mu da donosi odluke umesto vas

Pokušavate da pronađete način na koji će vaš partner videti koliko ga poštujete i volite. U redu je da sa partnerom porazgovarate o planovima koje imate, ali to ne znači da neko treba da donosi odluke umesto vas.

Možda to radite jer ne želite da ga povredite činjenicom da ste nezavisni i samostalni, ali ne zaboravite da će vas osoba koja je vaša srodna duša voleti zbog toga što jeste.

3. Promenili ste odeću i frizuru zbog njega

Nekada ste obožavali svoju dugu plavu kosu i lepršave haljine, a onda ste započeli vezu sa osobom koja preferira da žena ima kratku crnu kosu i da pretežno nosi pantalone.

Odjednom, vaša kosa i stil oblačenja vam se ne sviđaju i donosite odluku da promenite imidž u skladu sa njegovim ukusom, čak i ako to nije traženo od vas.

Ljubavni par Foto: Pixabay

Ovim ponašanjem zapravo možete odbiti parnera od vas, jer vas je on zavoleo dok ste imali dugu plavu kosu, a osoba koja sada stoji ispred njega nije ni nalik onoj koju je upoznao.

4. Odustali ste od stvari koje volite

Ukoliko zaboravljate na svoje želje i potrebe i ispunjavate samo očekivanja partnera kako biste mu udovoljili, vi zapravo gubite "svoje ja" i sa njim sve ono što zapravo predstavljate.

Nikada ne odustajte od svojih snova, želja ili planova za budućnost zbog veze ili partnera sa kojim ste. Ljubav bi trebalo da bude odskočna daska, sa koje ćete još uspešnije ostvarivati svoje snove, a ne mesto sa kojeg se ne pomičete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA