≫ 

Ako sumnjate da je vaša veza krenula nizbrdo, ova 4 pitanja mogu da je spasu

Partnerski odnosi nekada mogu da izgledaju savršeni, a da u pozadini "tinja" nešto što ih narušava

  • 0
Svađa, rasprava, ljubav

Foto: Shutterstock

Iako se možda na prvi pogled čini da je sve u redu, nekada nam unutrašnji osećaj kaže da su odnosi sa voljenom osobom poljuljani i da je naša emotivna veza zapala u krizu.

Anksioznost u vezi je stvarna i dešava se i najboljima od nas.

Kada imate ovaj osećaj, obično se desi jedna od dve stvari - ili birate svađu da biste se oslobodili loših osećanja ili ućutite i povučete se, i podignete zid kojim pokušavate da se zaštitite.

Nijedna od ovih stvari ne pomaže, već čini skoro uvek da se osećamo gore.

Psihoterapeut Ketrin Šafler tvrdi da je za popravljanje odnosa neophodno postaviti četiri pitanja koja uvek pogađaju suštinu za rešenje konflikta.

Svaka anksioznost koju smo ikada imali u vezi sa bilo kojim odnosom i osobom, a posebno onim sa partnerom, imala je veze sa odgovorom na jedno od ovih pitanja.

1. Vidiš li me?

 

Svi želimo da nas drugi s kojima smo u kontaktu, a naročito naš partner, vide. Ali da nas zaista vide.

To nije ono gledanje u nas, a zapravo kroz nas i razmišljanje o svemu osim o osobi s kojom se razgovara. Ukoliko osoba s kojom smo u vezi nije u stanju da nas gleda i vidi, tu nikada neće doći do dubljeg povezivanja. Ako je fokusiran na nas, onda ćemo moći da razrešimo i konflikt.

2. Da li ti je stalo da budem ovde?

 

To je ona situacija u kojoj partneri izađu na večeru, a oboje gledaju svako u svoj mobilni telefon.

Zašto su se uopšte trudili da izlaze zajedno? Zašto jednostavno ne odete na večeru sami?

Ako ste u vezi sa nekim, on ne bi trebalo samo da primeti da ste tu, već i da vam se posveti i komunicira sa vama. Ako toga nema, onda svako može da ide svojim putem.

Sumnja, laž, prevara, svađa, tuga

Foto: Shutterstock

3. Da li me prihvataš kakav jesam ili imaš potrebu da se menjam?

 

Postoji mnogo stvari zbog kojih možete biti zabrinuti u vezi. Jedna od njih je i da li ste dovoljno dobri partneru s kojim ste.

Prepoznajete taj izraz razočarenja u očima vašeg partnera, ili nemir i nezadovoljstvo, osećate se zbog toga mučno, a često čak i ne shvatate zašto.

Potrebno je otvoreno pitati drugu stranu i sačekati odgovor. Ako nismo potpuno prihvaćeni i voljeni takvi kakvi jesmo, onda bi trebalo da shvatimo da ta osoba nije za nas i prekinemo odnos.

4. Možeš li da kažeš da sam ja za tebe po nečemu poseban?

 

Nema ništa lepše nego da vas neko gleda očima punim ljubavi. Šta je to što nam daje do znanja da nas voli osoba koja nas gleda?

Iskra u njenim očima, ali i osmeh koji se skuplja u uglovima očiju. Svako od nas ima potrebu da bude poseban zbog nečega partneru, pa i prijateljima. Ako nije, onda je odnos obesmišljen.

Video: Histerični lik u osveti razbio kola bivše devojke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA