≫ 

4 laka načina da poboljšate vaš emotivni odnos: Izbegnite zamke kolotečine

Posvetite se jedno drugom i poboljšajte svoju vezu

  • 0
Momak i devojka, mladi ljudi, ljubimac, omladina, par, veza, ljubav Foto: Pixabay

Bez obzira da li se zabavljate sa svojim partnerom šest meseci ili ste u braku godinama, ljubavni odnos trebalo bi da bude zasnovan na međusobnoj posvećenosti, poštovanju i trudu.

Ipak, usled brzog života i mnogo obaveza, mnogi zaboravljaju pre svega na sebe, a onda i na voljene osobe, pa upadnu u kolotečinu koja nikako ne pogoduje vezama.

Kako nijedna veza nije savršena, tako ne bi trebalo savršenstvu ni težiti, ali s vremena na vreme podsetite i sebe i voljenu osobu na male stvari, posvetite se jedno drugom i poboljšajte svoj emotivni odnos.

Ovo su samo neki od primera na koje načine to možete da uradite:

1. Razgovarajte o novim temama

Komunikacija je ključ dobre i dugotrajne veze, međutim ponekada se razgovara o istim temama, a zaboravi se na svakodnevna pitanja poput onoga kako je proveo ili provela svoj dan i slično.

Uložite malo truda i pitajte voljenu osobu o danu iza vas ili pronađite nove zajedničke teme i o njima diskutujte.

2. Odredite vreme samo za sebe

Uprkos gustim rasporedima, brzom životu, mnoštvu obaveza, potrudite se da nađete vreme samo za sebe. Odredite zajedno jedan dan kada ćete isključiti telefone i biti upućeni samo jedno na drugo.

Ovo ne mora da podrazumeva putovanje, skupe večere ili odlaske u spa centre, već može da bude sasvim obično veče i zajedničko gledanje filma uz kokice.

3. Pokažite zahvalnost

Dobra stvar funkcionalnih veza je što uvek možete da se oslonite jedno na drugo. Međutim, u čitavom procesu pojedinci nekada takve stvari uzmu zdravo za gotovo.

Istini za volju, nijedan partner nije dužan da uvek sipa gorivo, kupuje omiljeni sladoled onog drugog ili vodi računa o tome da li su računi plaćeni - to je samo njegov ili njen izbor. Zato nikada ne zaboravite da cenite takve stvari i da se uvek zahvalite.

4. Uskladite obaveze

Iako svako od vas treba da ima svoje obaveze, hobije, interesovanja, prijatelje..., nije zgoreg s vremena na vreme konsultovati se sa partnerom o tome da uskladite svoje obaveze.

Na ovaj način imaćete više vremena jedno za drugo i nećete se viđati samo u prolazu.

Video: Neki imaju kratak fitilj, drugi su staloženi: Kako horoskopski znaci reaguju kada se naljute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA