≫ 

Veruje se da u životu imamo 3 prave ljubavi: Dešavaju nam se sa posebnim razlozima

Ljubav je samo reč, dok se ne pojavi neko ko joj da smisao

  • 3
Ljubavni par Foto-ilustracija: Pixabay

Sigurno vam se više puta tokom života desilo da ste mislili da pored sebe imate osobu s kojom ćete ostati zauvek. Međutim, posle određenog perioda ipak shvatite da nemate zajednički pogled na svet i odlučite da se raziđete.

Stručnjaci tvrde da se svaka osoba zaljubi bar dva puta u životu dok ne pronađe idealnog partnera. Veruje se da postoje tri velike ljubavi, a svaka od njih ima određenu ulogu.

Isto, postoji uverenje da nam je svaka od tih ljubavi potrebna iz nekog drugog razloga, kao nova životna lekcija.

1. Dečija ljubav

Često se prvi put zaljubimo kad smo mladi, ponekad već u srednjoj školi. To je idealizovana ljubav - ona koja se čini kao iz bajki koje smo čitali kao deca.

Ulazimo u tu vezu s uverenjem da će nam to biti jedina ljubav i nema veze ako nam se i ne čini da je baš kako treba ili ako nam se dogodi da moramo "progutati" naša lična uverenja kako bi ona funkcionisala, jer duboko u sebi verujemo da je to ono što ljubav treba da bude.

Kod ove vrste ljubavi važnije nam je kako nas drugi gledaju nego kako se mi stvarno osećamo. To je ljubav koja se čini ispravnom.

2. Dramatična ljubav

Prema drugoj velikoj ljubavi postavljamo se drugačije: znamo da u vezi ništa nije savršeno, ali smo odlučni da je učinimo koliko je moguće savršenijom.

svađa, ljubavni par, muškarac, žena, rasprava Foto: Shutterstock

Druga ljubav može postati model, onaj koji često ponavljamo, jer mislimo da će rezultat nekako biti drukčiji nego pre.

Kad ta veza pukne, moguće je da osim što nam se drugi puta slomi srce - izgubimo i veru u ljubav. Međutim, upravo tada i zbog toga smo spremni za ljubav broj tri.

3. Zrela ljubav

Možda prvo moramo da naučimo šta ljubav nije, pre nego što shvatimo šta ona zapravo jeste. Obično se postavlja pitanje da li smo spremni za ljubav, a u stavri je mnogo važnije da li je ona spremna za nas.

Treća ljubav je zapravo najispravnija, najjednostavnija, a i najzrelija, jer od nje ne očekujemo ništa, ona traje i pokazuje nam šta zapravo znači voleti i biti voljen. 

Video: Idealno mesto za vođenje ljubavi prema horoskopskom znaku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA