≫ 

5 znakova ljubomore koje bi trebalo shvatiti kao alarm još na početku veze

Tog osećaja nisu lišeni ni muškarci, ni žene, pa je važno da ga na vreme uvidite, kako bi sprečili da se patološka ljubomora u vezi razvije

  • 2
Ljubomoran muskarac cita poruke od devojke Foto: Shutterstock

Svaka emotivna veza na početku izgleda kao da će potrajati zauvek. Zaljubljenost čini da budemo "slepi" na neke partnerove mane i da ubedimo sebe da nije sve kao što izgleda.

Međutim, nikako ne bi trebalo izgubiti iz vida da neke osobine koje primetimo na početku veze posle nekog vremena mogu da se ispolje još očiglednije i u "težoj formi".

Jedna od njih, koja je pretnja svakoj zdravoj vezi je ljubomora, a psiholozi i stručnjaci za veze tvrde da se njeni znaci vide već na početku po ponašanju partnera.

Tog osećaja nisu lišeni ni muškarci, ni žene, pa je važno da ga na vreme uvidite, kako bi sprečili da se patološka ljubomora u vezi razvije.

Imajte na umu da je ljubomora odraz nesigurnosti i da s njom imaju problem često oni koji su sami spremni da prevare.

1. Ako stalno pokušava da vidi šta i kome pišete

Ukoliko vaš partner stalno ima potrebu da zna kome i šta pišete dok držite telefon, onda je to ozbiljan znak da je ljubomoran.

To na početku veze može da bude čak i simpatično, ali sa vremenom postaje naporno i vrlo često neprijatno.

2. Ispituje tvoje ponašanje u najsitnije detalje

Sklon je da vas "preslišava" s kim ste bili, šta ste radili, gde ste provodili vreme. Vašem partneru ili partnerki smetaju vaši prijatelji suprotnog pola.

3. Negira ljubomorno ponašanje

Kada mu i u šali kažete da je ljubomoran, odbija da prihvati i ljuti se na te konstatacije. Ili, pak, ako i shvati šta mu govorite i pokuša da kontroliše neprijatno osećanje to uspeva vrlo kratko.

4. Ubeđuje vas da su vam nepotrebni nalozi na društvenim mrežama

Nudi vam da se dogovorite da ugasite naloge na mrežama ako ih imate. Ubeđuje vas kako je to ljudima koji su srećno zaljubljeni bespotrebno.

5. Izmišlja situacije koje se nisu desile

Kada na ulici pored vas prođe neko koga vaš partner ili partnerka parcipiraju kao zgodnog ubeđuju vas kako su vas videli da se okrećete za tom osobom ili kako ste sa interesovanjem gledali u nju, a moglo je da se desi da je uopšte niste primetili.

Video: Izabranici priredio veridbu za pamćenje: Prosidba na vrhu sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lično iskustvo

    2. decembar 2021 | 08:41

    Bežite od takvog/takve!

  • Neiskusan

    3. decembar 2021 | 00:56

    Ozbiljna patologija sa ozbiljnim poremećajem koji iziskuje ozbiljno lečenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA