≫ 

Parovi se najviše svađaju u toku praznika: Evo kako da izbegnete nesuglasice

Naučno je dokazano da se zaljubljeni parovi najčešće svađaju, raskidaju i razvode posle novogodišnje noći, odnosno u januaru

  • 0
Svađa, ljuta žena, izvinjavanje, muž Foto: Shutterstock

U poslednjih nekoliko dana svi smo žurili da kupimo poklone, namirnice na akciji, nađemo odevnu kombinaciju za novogodišnju noć, dogovorimo se gde ćemo ići..., i tako u nedogled.

Ali, danas, kada je praznična euforija malo stala, na površinu izlazi sve ono što smo prećutklivali u poslednje vreme. Za vreme praznika se javlja dodatni pritisak na emotivne odnose, bilo da je to u materijalnom smislu ili zbog porodičnih stvari.

Naučno je dokazano da se zaljubljeni parovi najčešće svađaju, raskidaju i razvode posle novogodišnje noći, odnosno u januaru.

Stoga smo sigurni da se pitate zašto se parovi za praznike svađaju više nego obično?

U toku prazničnika  postoji mnogo očekivanja i aktivnosti koje nas odvraćaju od našeg svakodnevnog života. Parovi se više svađaju zbog toga što su njihove dnevne rutine poremećene i javlja se pritisak da ispune očekivanja da ovo doba godine bude magično.

Ova očekivanja mogu biti suprotna vašim individualnim uverenjima i može se pojaviti napetost između svetova para koji se "sudaraju"  i razlikuju.

Zato je najbolje da se prepustite danu sa osmehom i ne brinete se mnogo o tome šta ste stigli da uradite, a šta ne.

Porazgovarajte sa partnerom i recite mu koliko je ovaj period bio stresan za vas i mirnim tonom se osvrnite na situacije koje su vas nervirale.

Nova 2022. je tu, i verujte nam, sve ćete stići, i ne dozvolite da vam ove nesuglasice pokvare odnos i praznične dane u kojima bi trebalo da uživate.

Video: Srbi i Hrvati se svađaju zašto letuje tamo, dok fudbaler Zvezde uživa na Hvaru sa devojkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA