≫ 

Stručnjaci otkrivaju kako da vam veza u toku 2022. godine bude još bolja

Emotivna veza zahteva mnogo truda, rada, kompromisa i posvećenosti

  • 0
Ljubavni par Foto: Pixabay

S dolaskom nove godine skoro svi imamo neke želje i ciljeve, a kod mnogih se među prvim stvarima na listi nalazi ljubav. Imate sjajnog partnera i vaš odnos odlično funkcioniše, ali uvek postoje stvari na kojima može da se radi kako bi vaša veza bila zdravija i bolja.

Stručnjaci za ljubav i bračni terapeuti otkrivaju četiri saveta zahvaljujući kojima će emotivna veza biti stabilnija i čvršća.

1. Cenite jedno drugo

- Svakodnevno pokazujte zahvalnost svom partneru, ali isto to očekujte i od njega - preporučuje psiholog i ljubavni terapeut Loren Mersi.

Kako kaže, pojedina istraživanja su pokazala da partneri koji se osećaju cenjeno imaju srećnije i zdravije odnose od onih koji ne cene svoju "drugu polovinu" ili se ne osećaju cenjeno od osobe sa kojom su u vezi ili braku.

- Dovoljno je da mu kažete: "Hvala ti što si odvojio vremena da pozoveš moju majku, skuvaš mi čaj, dođeš po mene..." U ljubavi i životu nikada nije reč o velikim stvarima, već o onim malim koje su na kraju dana zapravo i najvažnije - objasnila je Loren.

2. Radite na poverenju

U svakom odnosu je normalno da dođe do rasprave, svađe, pa čak i zahlađenja. Stoga ljubavi terapeut Holi Ričmond preporučuje da zajedno sa svojim partnerom poradite na poverenju.

Pomirenje, ljubav, veza, zagrljaj Foto: Shutterstock

- Niko nije savršen i svi grešimo, zato je veoma bitno da budete puni razumevanja prema partneru. Ako od početka rasprave duboku u sebi znate da vas partner ne laže, brže ćete prebroditi kriznu situaciju - objašnjava ona.

3. Ocenjujte vaš odnos

Ovo je u isto vreme i koristan i zanimljiv način na koji možete da poboljšate odnos sa partnerom.

- Uzmite jedan blokičić za sebe i jedan za partnera. Na kraju svake nedelje sedite i porazgovarajte o svom odnosu i dajte mu ocenu. Zapišite čime ste zadovoljni, a šta je to što vam je zasmetalo. Na ovaj način imaćete uvid u sve uspone i padove koje ste zajedno prebrodili - objašnjava psiholog Džesika Zimerman.

4. Uživajte u zajedničkom hobiju

Složićete se da je jedan od najlepših osećaja u životu onaj kada nešto lepo i korisno radite sa svojim partnerom. To su zapravo trenuci koje pamtite do kraja života.

- Krenite na vajanje, slikanje ili počnite da kupujete knjige jedno drugom najmanje jednom mesečno. Kada pročitate knjigu, sednite sa partnerom i pričajte mu o njoj i šta vam se najviše dopalo ili pak ne. Na ovaj način učite i rastete zajedno - zaključuje Džesika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA