≫ 

Odgovorite na 5 pitanja i saznajte da li je vaš partner onaj pravi s kojim vas čeka mir

Nekada nam odgovori koje dajemo sebi predstavljaju jasne putokaze za vezu u kojoj smo

  • 0
ljubavni par, dečko i devojka, veza Foto: Shutterstock

Američki psiholog Karmen Hara, koja je stručnjak za emotivne veze, napravila je listu od pet pitanja kako bi pomogla ljudima da pronađu pravu osobu sa kojom će dočekati starost.

Na seansama sa klijentima koji su u vezama ili braku Karmen uvek postavlja ova pitanja, a onda na osnovu odgovora zajedno sa partnerima analizira njihovu vezu.

1. Kako izgleda vaša budućnost?

Možete li da se zamislite da je zajedno gradite? Možete li da zamislite kako starite sa tom osobom? Ako vaš partner ima ozbiljne karakterne mane - poput neke zavisnosti, sklonosti uvredljivosti ili patološkog laganja - možda nećete da vidite budućnost pored njega.

Ona savetuje da uvek vizualizujete svoju vezu za pet, deset, čak 20 godina kasnije i da se zapitate kakve promene očekujete.

2. Kako vaš partner gleda na porodicu ?

Ima li bliske veze sa članovima svoje porodice? Da li su mu porodični odnosi prioritet? Čak i ako je vaš partner doživeo neke porodične traume, da li mu je bilo dovoljno stalo da pokuša da razreši neke situacije?

Način na koji osoba brine o svojoj porodici i bliskim ljudima dovoljno govori o načinu na koji će se ponašati prema vama ako i kada postanete deo njegovog života.

3. Da li možete oboje da napravite kompromis?

Ako je ikada postojala tajna trajne veze, onda je to kompromis. Da li vi i vaš partner verujete u kompromis? Da li ste spremni na dogovor oko bitnih stvari? Odnos bez kompromisa je put koji vodi sigurno u slepu ulicu.

Govorite li istim "jezikom"? Jezik kojim govorite ovde podrazumeva vaše poglede na sistem vrednosti i sposobnost da se razumete oko bitnih i velikih životnih tema.

Da li delite iste stavove i ciljeve? Sličan moral i vrednosti? Problem može, recimo, da bude ako jedno želi da putuje, a drugi partner da se skrasi i formira porodicu. Verovatnije je da će partneri koji imaju iste ciljeve ostati zajedno nego oni čije se ambicije kreću u suprotnim smerovima.

4. Da li ste emocionalno intimni?

Intimnost seže daleko dublje od fizičke privlačnosti. Emocionalna intimnost znači biti u kontaktu sa "unutrašnjom" suštinom vašeg partnera; to je magnet koji spaja i drži dvoje ljudi. Da li vas ta osoba razume bez mnogo reči? Biti emocionalno intiman s drugom osobom znači razumeti se s njom  bez "napora".

5. Koje emocije izaziva vaš partner u vama?

Osoba koja  u vama izaziva uglavnom neprijatnost, brigu i bol nije dobra za vas. Ali osoba koja donosi mir i sklad je partner koji može da vam pomogne da izgradite najbolju verziju sebe. Zapamtite da je najveći poklon koji možete dobiti uz nekoga duševni i duhovni mir.

Video: Ljubav stanuje u domu za stare: Nada i Nikola Vitković su pravi primer za to

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA