Sve više parova spava u odvojenim krevetima: Stručnjak otkriva kako to utiče na vezu

- Kada donosite ovakvu odluku, veoma je važno da ste oboje saglasni, jer u suprotnom možete da napravite grešku koja će biti fatalna po vaš odnos - kaže stručnjak za veze Nes Kuper

  • 5
Spavanje, san Foto: Shutterstock

Uvreženo je mišljenje da srećni ljubavni parovi spavaju u istom krevetu, a nesrećni odvojeno. Međutim, to baš i nije tako. Većina parova odluči da spava odvojeno, jer jedan od njih hrče, a ovaj drugi ima "lak" san.

U poslednje vreme, sve je više parova koji u grupama za ljubavne savete otkrivaju da su zbog kvaliteta sna odlučili da spavaju u odvojenim krevetima.

Ovi parovi uglavnom traže savete nekog stručnjaka ili drugih ljudi kako bi saznali da li će spavanje u odvojenim krevetima uticati na njihovu ljubav. Odgovor na ovo pitanje ima stručnjak za veze Nes Kuper koja kaže da nema ništa loše u tome da parneri spavaju odvojeno.

- Važno je sačuvati rutinu spavanja i ako je jedini način da se odmorite i mirno spavate taj da se odvojite od partnera u toku noći, onda to i uradite - savetuje Nes.

Ona dodaje da je veoma bitno da budete odmorni, prvenstveno zbog sebe, a onda i zbog partnera, jer kako kaže, sa umorom često ide i smanjena želja za intimnim odnosima.

- Iako je ovo dobra odluka zbog više stvari, ipak ne bi trebalo da je donesete tek tako. Razgovarajte s partnerom, ne dozvolite da se fizička razdvojenost u toku noći prenese i na dan - ističe Kuper.

Prema njenim rečima, ukoliko vaš odnos zahladni, onda bi trebalo da obratite pažnju na stvari koje vas zapravo muče, jer razdvojenost u toku noći ne može tako lako da dovede do toga.

- Normalno je da vam partner u toku noći fali, ali to ćete sve nadoknaditi pričom, maženjem, gledanjem filma pre nego što svako ode u svoj krevet. Kada donosite ovakvu odluku, veoma je važno da ste oboje saglasni, jer u suprotnom možete da napravite grešku koja će biti fatalna po vaš odnos - zaključuje stručnjak za veze Nes Kuper.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA