Zaboravljenim bitkoinom bivšeg dečka kupila je sebi kuću: "To je najbolji završetak svakog lošeg raskida"

Sećam se da mi je mama rekla: "Varao te je. Prošla si kroz mnogo previranja. Ovaj novac je kao poklon. Sav taj bol je bio vredan ovoga"

  • 2
bitkoin Foto: Freepik

Ejmi i njen dečko raskinuli su krajem 2018. godine, bili su dve i po godine u vezi, a razišli su se nakon što je saznala da ju je varao. Ovo i ne obećava puno, međutim sve se zahuktava mnogo kasnije, a mi vam priču magazina "Elle" prenosimo u celosti.

Dok je pokušavala da kupi kuću ranije ove godine, 20-godišnja zdravstvena radnica imala je iznenađujuće otkriće. Ejmi objašnjava kako su se nevolje sa njenim bivšim isplatile, ali doslovno.

Sve je počelo u leto 2016. godine. Aplikacija za sastanke Hinge još uvek je bila prilično nova i na kraju se Ejmi mečovala sa svojim sada već bivšim momkom. Ejmi detaljno objašnjava kako je sve izgledalo. 

- Kada smo počeli da se zabavljamo, nisam znala za kriptovalute, ali on je bio zaista zainteresovan i želeo je da se na kraju bavi kripto konsaltingom, tako da sam brzo naučila. U prvoj godini zabavljanja kupio mi je pola bitkoina. Rekao mi je: "Stvarno bi trebalo da dobiješ ovo. Biće veliko". Sećam se da smo sedeli u kući mojih roditelja dok je on pravio račun. Ne znam koliko je potrošio, ali tada nije imao mnogo novca, tako da nije moglo biti više od 100 dolara. Da budem iskrena, nisam mislila da je bitkoin toliko stvaran, tako da nisam obraćala mnogo pažnje. Mislila sam i pretpostavljala da će to samo da stoji na tom računu. Ovo zapravo neće doneti nikakav novac. Nakon što mi ga je kupio, više nikada nismo pričali o tome. Zaboravila sam da se to ikada desilo.

Ljubomora, prevara, par, ljubavni par, muškarac, žena, dopisivanje Foto: Shutterstock

Prevara i raskid

Godinu dana nakon naše veze, preselio se i počeli smo sa vezom na daljinu. Krajem 2018. godine otišla sam da ga posetim i, iako to tada nisam primetila, gledajući unazad, ponašao se čudno. Jednog jutra smo se probudili rano da bismo gledali fudbalsku utakmicu, a on je otišao u kupatilo i ostavio telefon. Nisam tip koji njuška i nikada nisam bila od onih koje su uzimale telefone, ali imala sam potrebu. Nešto me je vuklo ka tome. Otvorila sam njegove poruke, gde sam mogla da vidim sve kontakte kojima je poslao SMS. Odjednom sam videla ime devojke za koju sam ranije čula, a njihova konverzacija je bila na opciji "ne uznemiravaj".

To je zanimljivo, pomislila sam. Tako da sam kliknula na to i videla da joj je poslao poruku tražeći da uradi nešto te nedelje. Na dnu svog odgovora napisala je: "Samo se osećam jako loše zbog tvoje devojke".

Srce mi se stisnulo. Izašao je iz kupatila, a ja sam bacila telefon na njega. Zvanično smo završili stvari i više ne razgovaramo. Nikada ranije nisam bila prevarena, i nikada nisam mislila da će to zaista učiniti. Trebalo mi je više od godinu dana da to zaista prebolim.

Iznenađenje u dolarima

Početkom 2021. godine, videla sam na CNN-u da je bitkoin procenjen na preko 30.000 dolara. Moja prva pomisao je bila: "Oh, dobro za Teda". Onda me je pogodilo saznanje, ne znam zašto. Bilo je kao da mi se u mozgu ugasio prekidač i setila sam se: imala sam i ja bitkoin. Ali nisam imala pojma kako da ga dobijem. Nisam znala gde je pohranjen; nisam znala ništa.

Srećom, imam jako dobro pamćenje, tako da sam znala da će mi doći ako samo vidim ime onoga što je Ted koristio. Počela sam da guglam aplikacije u kojima čuvate Bitkoin i prepoznala sam ime "Coinbase". Pokušala sam da se prijavim, ali nisam imala pojma koja je lozinka. Na kraju mi je trebalo oko dva sata da to shvatim; postojao je identifikator u tri koraka za vraćanje vaše lozinke i morala sam da pošaljem fotografiju svoje licence. Takođe sam imala sreće i pogodila sam tačno jedno od pitanja za autentifikaciju. Na kraju sam ušla u svoj račun, a na vrhu je prikazana cifra koju imate u američkim dolarima. Oči su mi zasvetlele kada sam videla broj velikim slovima: 15.000 dolara.

Sedela sam kod kuće na kauču i razmišljala. Pozvala sam svoju porodicu i počela da ludim. Nisam imala pojma šta da radim, a brat mi je rekao: "Ne diraj to". Upravo sam započela proces traženja kuće, pa sam kontaktirala sa svojim finansijskim konsultantom da dobijem njegov savet. Ali niko nije znao šta da mi kaže; niko nije znao šta će se sledeće desiti sa bitkoinom — da li će astronomski porasti ili će se srušiti.

Konsultant mi je rekao: "Ako nemate hitnu potrebu za tim u naredne tri godine, rekao bih da to ne dirate. Ali vi kupujete kuću, pa u tom slučaju, ja bih prodao".

krava i bitkoin Foto: Unsplash

Suprug moje rođake je takođe finansijski konsultant i takođe mi je rekao da ga prodam. Ali te iste nedelje, bitkoin je nastavio da raste. Prošla je nedelja u kojoj sam dobijala savete, gledala kako brojevi rastu i razmišljala šta da radim. Mama mi je rekla da o tome razmišljam kao o "pronađenom novcu" i pitala me kako bih se osećala da sve izgubim.

Nikada nisam znala da ga imam, ali sada kada jesam, kako bih se osećala da ga nema? To me je ubedilo: htela sam da ga povučem. Do tada je porastao na oko 20.000 dolara, a ja sam uzela 18.000 dolara. Sa mojim novim bitkoin novcem, mogla bih iznenada da proširim pretragu za kupovinu kuće.

Kupila sam kuću. Okrečila sam je celu. Kupila sam sav novi nameštaj. Popravila sam svoj ormar. Došao mi je majstor i montirao sve na zidove, sve zahvaljujući ovom dodatnom novcu.

Sećam se da mi je mama rekla: "Varao te je. Prošla si kroz mnogo previranja. Ovaj novac je kao poklon. Sav taj bol je bio vredan ovoga".

I istina je - bukvalno se isplatilo. Tako je čudno da je tako ispalo. Kada kažem ljudima šta se dogodilo, svi uvek kažu: "Mora da se šališ" ili "Bravo za tebe". To je zaista najbolji završetak svakog lošeg raskida.

Ted još uvek nema pojma da se išta od ovoga dogodilo, a mene zanima kako bi reagovao. Zanimljivo, jednom mi je rekao da je dao bitkoin još jednoj od svojih bivših devojaka pre mene. Nikada nije saznao šta je uradila s tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA