Moja mama ne podnosi moju devojku: Nazvala ju je "uskoro bivšom"

Ni 18 meseci nije bilo dovoljno da se dve žene prilagode jedna drugoj

  • 6
Svekrva Foto: Shutterstock

Susret roditelja i našeg partnera ili partnerke uvek prati bojazan da li će sve biti u redu, da li će se jedni drugima dopasti. Nekada se ispostavi da je bilo razloga za strepnju.

Jedan momak je podelio ne baš prijatno iskustvo porodične večere. Naime, jasno je izrazio osećanja prema svojoj devojci, koju je doveo na večeru, a njegova majka je tog trenutka, hladno i s prezirom, rekla da ona nju vidi kao "uskoro bivšu".

Tridesetogodišnji Džoš, koji se našao u nezavidnoj situaciji, rekao je da dve žene jednostavno nisu "kliknule".

Mesecima nakon toga, Džošova majka je davala stalne "komentare i bacala rovce" o Hani. On nije znao kako da reaguje, a devojka ga je nazvala "maminim sinom".

Kako piše Mirror, jadni čovek se kao posle noćne more prisetio situacije:

- Moja mama je prva predložila da se slikamo njenim telefonom i primetio sam koliko je Hana izgleda zadovoljno jer je pomislila da se mama konačno smekšala. Osmehivali smo se i pozirali, ali kada je slika napravljena, moja mama je rekla: "Sjajno, fotografija Džoša i njegove buduće bivše devojke!" Lice joj je promenilo oblik, zaledila se, nije znala kako da reaguje i počela je da plače."

Snaja i svekrva, porodica Foto-ilustracija: Shutterstock

- Osećam koliko je uznemirena pored mene i koliko se trudi da ne brizne u plač. Moj otac čak govori mojoj mami da je previše gruba i da to uopšte nije lepo što govori, ali moja mama to odbacuje i kaže da je samo htela da se našali - priča Džoš.

Svađa, ljut muškarac Foto: Shutterstock

Objasnio je i da kasnije takođe nije rekao ništa jer nije želeo da situacija izmakne kontroli, a ostatak večere je prošao sasvim u redu. Međutim, devojka je počela da viče na njega čim su ušli u kuću, rekla mu je da joj muka od neprihvatanja njegove majke, od njene nepristojnosti i pravdanja neprijatnih situacija rečima da je u pitanju šala, a pre svega bila je besna na njega jer se nije zauzeo za nju i reagovao.

- Nazvala me je maminim sinom koji se svojoj majci ne može suprotstaviti i rekla mi je da nisam smeo da dopustim da joj se tako obraća. Izvinio sam se, ali stvarno ne znam što sam mogao reći što bi poboljšalo situaciju - nastavio je.

Korisnike "Reddita" upitao je da li je trebalo nešto da kaže majci kao što je to učinio njegov otac i mnogi korisnici su se složili sa njegovom djevojkom.

- Kažete da volite ovu ženu, ali dozvoljavate svojoj majci da bude gruba i da je ne poštuje. Izgovor "mama je takva" nije dovoljan da joj dozvolite da bude gruba. Osim ako ne želite da budete sami do kraja života, morate se zauzeti za svoju devojku. Morate to da vidite iz njene perspektive. Kada bi stvari bile obrnute, da li biste vi trpeli da vas njena porodica tako tretira. Jadna tvoja devojka - usledio je jedan komentar.

- Vi ne čuvate mir. Ništa u vezi sa maltretiranjem i vređanjem majke ovog momka nema veze sa "mirom u kući" i mirom za ovu devojku. Očigledno je da jednostavno biraš mamu umesto devojke - rekao je drugi pratilac na društvenim mrežama.

Jeste li vi bili u sličnoj situaciji?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    27. jun 2022 | 16:20

    Pa ti oženi mamu.

  • nepoznato

    27. jun 2022 | 16:49

    I ja sam bila u slicnoj situaciji… u poslednje vreme sam se malo ugojila, taman da njegova mama iskoristi da mene iza ledja ismejava tako sto kaze da ce vaga puknuti ako stanem na nju

  • Darija

    27. jun 2022 | 23:03

    I da mi se ne sviđa zadržala bih to za sebe, njemu to nikad ne bih dala do znanja. Moj sin se skoro oženio i verujte mi da više pazim na nju nego na njega. Nešto razmišljam... on nije ništa promenio, a ona je došla u tuđu sredinu, još se nije navikla, a i znam kako je meni bilo kad su mi svi redom davali do znanja da nisam dobrodošla. Kuvam šta ona voli, hvalim je ako ona nešto napravi, sve mi se sviďa kad nešto kupi, idem s njom u pozorište ako je sin zauzet, bez obzira na to što sam predstavu gledala nekoliko puta...da li mi se sviďa???...to zadržavam za sebe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA