"Ostala sam u braku sa suprugom samo zbog novca, znala sam da ne mogu sama"

Još jedan dokaz da je dobar razvod bolji od lošeg braka

  • 16
nersećna veza, partner, svađa, momak, devojka Foto: Freepik/cookie_studio

Biti u lošem braku često je lošija odluka od razvoda. Mnogi se odlučuju da ostanu u toksičnim vezama zbog dece, ali loši odnosi između roditelja čine da se deca osećaju jako loše.

Jedna žena je podelila svoju sudbinu u braku, a portal "Yourtango" preneo je njeno iskustvo u celosti.

- U poslednjih dve godine suprug i ja živimo kao stranci. Bili smo dvoje ljudi koji žive u istom stanu pa čak i dele isti krevet. Van toga, živimo odvojenim životima.

Kada smo razgovarali, samo smo se svađali. Oboje smo bili očajni. Ipak, odlučila sam da ostanem u braku. Pitate me zašto? Upravo zato što sam verovala da ne mogu da priuštim sebi odlazak.

Živimo u Los Anđelesu, veoma skupom gradu. Naša deca idu u skupe škole u lepom kraju grada. Znala sam dam ako se muž i ja rastavimom ne bih mogla sebi da pokrijem život u skupom kraju.

Roditelji, svadja, razvod, tužan dečak, dete Foto ilustracija: Shutterstock

Tako bih morala da se preselim u predgarđe i prebacim decu u lošiju školu. Nisam želela da uradim to.

Uz sve ovo ostala sam potpuno bez novca. Godinama pre ovoga dozvolila sam suprugu da podigne kredit na moje ime i to me je novčano unazadilo.

Zbog dece sam radila pola radnog vremena jer sam želela da im budem na raspolaganju kad god je trebalo. Imali su večeru na stolu svaki dan i popdneva smo provodili učeći zajedno. Nisam se fokusirala na svoju karijeru.

Nisam imala nikakvu ušteđevinu, a u međuvremenu je i suprug zapao u finansijske probleme. Ne bi mogao da mi pomogne mnogo da sam ga napustila.

Njegovi roditelji su nam plaćali kiriju za stan. Iz svih ovih razloga preračunala sam se da bi mi bilo bolje da sam ostala. Moja očajna materijana situacija me je naterala da ostanem u nesrećnom braku, a naš nezdrav odnos imao je jako loš uticaj na našu decu.

Nisam samo ja patila u ovom braku već i naša deca.

Bila sam depresivna i nisam uspela da budem nežna majka kakva je svakom detetu protrebna. Često sam bila ljuta i razdražljiva.

Nisam bila osoba s kojom je lepo provoditi vreme i moja deca su patila.

Na kraju sam ipak smogla snage i napustila sam ga. Da, bila je to strašna odluka. Preselila sam se sa sinovima u novi stan. Dobila sam pomoć svog oca i našla posao s punim radnim vremenom.

I opet smo jedva preživljavali, nismo imali dovoljno novca za sve potrebe, ali gotovo odmah nakon što sam napustila supruga deca su postala srećnija.

I znate li zašto se to dogodilo? Jer sam ja postala srećnija. Čak su mi sinovi rekli koliko se srećnije osećaju u okruženju gde nema svađa i rasprava.

Sada bih savetovale ostale žene koje se nalaze u sličnoj situaciji - bez obzira na to koliko će vas finansijski pogoditi napuštanje braka, ostanak u lošem braku je poguban po vas.

Ukoliko imate decu, to je pogubno po njih iako mislite da bi ih razvod više pogodio - zaključila je ona u svojoj ispovesti.

Šta biste vi savetovali ženama koje se nalaze u sličnoj situaciji?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alma

    4. jul 2022 | 18:01

    Svaki drugi brak je takav.

  • Mikiii

    4. jul 2022 | 19:37

    Pa gde ste sad feministkinje da osudite ovu zenturacu koja nije sposobna za zivot sama? Koja ne zna sebi ni nos da obrise verovatno? Gde ste sad da kazete pa idi,zaradi? Nema nijedne da iskomentarise. Sve ste iste! Samo kukate ali ako ima para,moze sve. Gde su te "jake zene" da pomognu ovoj nesrecnici. Eeeee moje feministkinje,vazno da ste prve da pljujete ako zena muzu sprema sendvice za posao.

  • Zena

    4. jul 2022 | 21:12

    Svaka zena je jadna i bedna koja se samo zbog materijalnih sredstava veze za muskarca..takve zene su jako iritante a prohtevanja im do neba. To je nesto sto najvise u zivotu ne podnosim i ako sam zensko..moja deviza je brate uradi sam..doprinesi nesto zajednickom zivotu i ne ovisi o nikome..uzdaj se use i svoje kljuse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA