Partner želi na letovanje bez vas? Da li je ovo razlog za brigu ili prilika da naučite više o svojoj vezi?

Ne verujete mu dovoljno, ne verujete da vas voli, jer ako vas voli, zašto, pobogu, želi da se bilo kada razdvaja od vas?

  • 3
Partneri, svađa, briga, zabrinutost

Foto: Shutterstock

Kako se leto približilo, na i dalje popularnim internet forumima sve je učestalija debata oko jednog pitanja: Šta kada dečko/devojka ide bez vas na letovanje?

To u ovim slučajevima znači da partner umesto sa vama, ide na odmor sa svojim društvom. Na ovo pitanje se samo ređaju odgovori, mišljenja i iskustva drugih koji i te kako imaju šta da kažu na ovu temu.

Za nekoga su ove stvari posve normalne, dok za druge ljude ovakva situacija može biti razlog panike, anksioznosti, duboke zabrinutosti i naposletku raskida.

Zašto je situacija kada partner želi negde da otputuje bez vas razlog za brigu?

Ne verujete mu dovoljno, ne verujete da vas voli, jer ako vas voli, zašto, pobogu, želi da se bilo kada razdvaja od vas? 

Zašto partner želi da nešto radi bez vas? Odgovori su razni, ali sve počiva na tome da je jako važno održavati zdrav osećaj individualnosti i hraniti i negovati svoje navike i želje koje su postojale i pre partnera.

Odlazak sa društvom na more bez partnera se nekima čini kao beg u slobodu. U glavi pravite razne scenarije kako će vas partner varati na svakom koraku dok vi provodite dane u očaju. Ali, ovde nije problem u partneru, već u vama, odnosno u tome kako gledate na svog partnera i vašu vezu.

Ako na partnera gledate kao na nekoga za koga mislite da inače, kada god vi niste, tu flertuje ili vas vara sa drugima, onda ste u vezi sa pogrešnom osobom - osobom za koju ste očigledno uvereni da nema nikakvo poštovanje prema vama i vašoj vezi, a samim ostajanjem u vezi ispada da vi nemate poštovanja sami prema sebi.

 

@user736517490 idk if i’m completely missing something about these boyfriends on holiday leaving their girlfriends feeling v sad but can someone explain pls 💃 ♬ All my friends - _spxdupsounds

Društvene mreže samo "podgrevaju" brigu

Konkretno na TikToku postoji bezbroj videa koji prikazuju šta misle i šta rade devojke čiji je dečko sa svojim društvom otišao na odmor. Bilo da je ovo karikiranje situacije ili verodostojni prikaz toga kako se te osobe osećaju, maliciozni komentari samo pogoršavaju stvari. Oni iskreni saveti i komentari koji smiriju situaciju uglavnom izostaju.

@lucy.fieldhouse :) healthy ♬ All my friends - _spxdupsounds

Na forumima je drugačije, ljudi dele svoje konkretne siuacije i obrazlažu stvari do detalja, pa smo tako naišli na sledeći primer.

- Ne, ne treba da brinete, osim ako nemate razloga za to. Ako on nije neko ko inače vara, a siguran sam da biste do sada znali. Pustite ga da ode, a vi se zabavite sa svojim prijateljicama. To što se osećate prijatno u vašoj vezi pokazuje mnogo i dobri momci to poštuju.

Ono što možda vama zapravo smeta je to što ovo solo putovanje doživljavate kao znak da partner nije baš vezan za vas, odnosno ne u meri u kojoj biste vi želeli da bude. Jedna članica foruma "Quora" daje sledeće obrazloženje, zbog kog ćete se zaista zapitati kako vi vidite sebe u odnosu u kom ste.

- Nezavisnost ne ubija vezu i nije nekompatibilna sa privrženošću. Tvoj dečko može da putuje solo, a da te i dalje voli i želi da bude sa tobom. Trenutno je moj partner na putovanju na Tajlandu, ja sam odlučila da ne idem. On će se zabavljati, bez sumnje, i mi bismo se zabavili da idemo zajedno, ali ja ne moram da idem s njim. Sledeće godine ću provesti nekoliko nedelja u Oslu, ali ni on ne mora da ide sa mnom. Još uvek se volimo i još uvek smo čvrsto vezani jedno za drugo. Isto važi i za tebe i tvog dečka. Zašto ne istražiš sopstvenu nezavisnost? Mogla bi, upravo sada, da zakažeš putovanje negde gde želiš da odeš. Možda voliš sunce i pesak, ili želiš da odeš u Belgiju, ili Maroko, ili u fensi švajcarski planinski spa-hotel, ili da planinariš. Bukvalno te ništa ne sprečava da ovo uradiš, a i ti ćeš (verovatno) osećati isto prema svom dečku kada se vratiš. Ukratko: solo putovanje nije znak da vas ne voli ili da ne  želi da bude sa vama. To je dobar način da uravnotežite vezu koja je i "vezana", i nezavisna, i zdrava. I ti to treba da uradiš!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIONIR

    5. jul 2022 | 17:20

    Nema tu zivota ni braka ni ljubavi kad dodje to vreme da svako posebno ide na letovanje. Uvek ce posle da budu sumnje i ljubomora ce da gricka dusu kao racuci insekte.

  • Stop

    6. jul 2022 | 16:41

    Itekako ima razloga za brigu. Pocetak kraja.

  • Qwerty

    6. jul 2022 | 16:44

    To je raskid ,,,valjda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA