≫ 

Da li ste čuli za Helen i Les? Ljubavna priča para koji su bili venčani 75 godina, rođeni i umrli isti dan

Les i Helen, rođeni su istog dana 1918. godine, proslavili su 75 godina braka, i preminuli razdvojeni jedno od drugog u bukvalno par sati razmaka

  • 1
Stare ruke Foto: Shutterstock

Kada su Les i Helen Braun počeli da se zabavljaju u srednjoj školi, tridesetih godina prošlog veka, njihovi roditelji nisu verovali da će ta veza potrajati, još manje da će se pretoviti u brak.

Lesov otac bio je biznismen i prosperitetni zemljoposednik u južnoj Kaliforniji, dok je Helenin otac pripadao radničkoj klasi i radio na železnici.

- Obe porodice nisu bile previše oduševljene ovom vezom. Dobra vest je da su dokazali svima da nisu bili u pravu - izjavio je njihov sin Les Braun mlađi nešto nakon njihove smrti 2013. godine.

Ono što facinira u vezi ovog dugovečnog para je da su i Les i Helen, rođeni istog dana, za Novu godinu 1918. godine, da su proslavili 75 godina braka, i da su preminuli razdvojeni jedno od drugog, bukvalno u par sati razmaka.

Kada su u septembru 2012. godine proslavili 75 godina braka uz tiho druženje uz tortu uživajuči u zajedničkom društvu, oboje su bili svesni da je njihov kraj neminovan. Ta veza je bila toliko jaka da ni Les ni Helen nisu želeli da žive jedno bez drugog, ali Les je već neko vreme bio bolestan od Parkinsonove bolesti, a Helen se borila sa rakom želuca.

- Zaista su uživali u društvu jedno drugog. Bili su zaista nerazdvojni i nikada se nisu razdvajali - svedočio je kasnije Les mlađi.

Njegov otac pao je u komu u njihovoj kući u Long Biču u Kaliforniji, a bolničari su rekli da je toliko loše da bi moga da poživi još svega nekoliko dana. Helen, za koju se u tom trenutku očekivalo da će preživeti još nekoliko meseci, u tom trenutku je veoma oslabila.

Stariji par se drži za ruke, starci, stari bračni par Foto-ilustracija: Shutterstock

Preminula je 16. jula 2013. godine, a Les je umro par sati kasnije, sledećeg dana - a da nikada nije znao za smrt svoje žene. Imali su 94 godine.

Lesova i Helenina ljubavna priča, koju je prvi objavio "Long Beach Press-Telegram", od tada je postala viralna. Njihov sin Danijel rekao je za tada za "Today.com" da njegovi roditelji ne bi delili isto mišljenje o pažnji koju je njihova priča dobila.

- Mama bi mrzela da zna da samo objavili njihovu priču. Mislim da ne bi uživala u tome - rekao je i dodao da je njegov otac, međutim, bio fotograf i da bi verovatno cenio ovako srdačnu priču.  "On bi to voleo", zaključio je.

Danijel je rekao da su takve razlike ono zbog čega su se njegovi roditelji tako dobro slagali. Helen je bila veoma slatka, ali posebna o tome kako stvari treba da se rade. A Les je, s druge strane, bio lagodan, „čovek jednostavnih zadovoljstava” koji je voleo kafu i krofne. Helen je držalavala porodicu veselom, dok joj je Les pomogao da se opusti kada život postane užurban ili komplikovan.

- Ono što je jednom nedostajalo, drugi je nadoknadio - Danijel je rekao.

Par je voleo da putuje i često su obilazili obalu Kalifornije do San Franciska i Montereja. Voleli su svoje mnogobrojne unuke i praunuke. Oni su takođe delili duboku religioznu veru kao Jehovini svedoci, što im je pomoglo da prebrode težak period njihovog braka 1950-ih.

- Oni su veoma opraštali jedni drugima mane i slabosti. Bili su toliko voljni da rade na tome da budu srećni - pojasnio je Danijel i rekao da je njihov brak svedočanstvo moći ljubavi: - Nisu znali za prepreke i a čini ni granice. Bili su sa različiti i to im nije bilo važno. Posle 78 godina, koliko su proveli ukupno zajedno, bili su jako zaljubljeni.

Video: Novu Godinu i Božić sam slavila u ljubavnim sobama srpskog zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    13. avgust 2022 | 18:24

    Prelep tekst i zivotna storija ljubavi, sazivota, postovanja, borbe i vere. Ovakvih iskustava i ljudi treba da bude vise u medijima,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA