10 razloga zbog kojih ne možete da prebolite bivšeg

Što je raskid bio bolniji, to je teže da zaboravimo onog koji nam je slomio srce...

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Bivši partneri su „planeta za sebe“. Nekih se i ne sećamo, a s druge strane, neke ni po koju cenu ne možemo da zaboravimo.

Istraživanja pokazuju da je čak 40 odsto devojaka uvereno da su njihovi bivši momci smrtno zaljubljeni u njih, a 33 odsto devojaka je sigurno da je njihov dečko zaljubljen u bivšu devojku.

Stručnja za veze Trejsi Koks izdvojila je 10 razloga zbog kojih ne možemo da zaboravimo bivšeg.

1. Slomio vam je srce

Kad sa nekom osobom planiramo budućnost i „vidimo“ da smo zajedno i u poznim godinama, a ipak dođe do raskida, to ume da bude prilično teško.

Što je raskid bio bolniji, to je teže da zaboravimo onog koji nam je slomio srce.

2. Raskinuli ste i kajete se zbog toga

U različitim životnim fazama zabavljamo se sa različitim tipovima ljudi. Ukoliko smo raskinuli sa nekim i ubrzo se pokajali zbog toga, osećamo veliki gubitak i grižu savesti, posebno ako se „na horizontu“ dugo ne pojavljuje niko ko bi mogao da nas zainteresuje u emotivnom smislu.

3. Verujete da postoji samo jedna srodna duša

Psiholozi su odavno objasnili da ne postoji samo jedna ljubav u životu, niti samo jedna srodna duša. Kako odrastamo i sazrevamo, tako nam se menjaju i kriterijumi u ljubavi.

Ali, ako verujete u suprotno – da svako od nas u životu ima samo jednu srodnu dušu, a raskinuli ste i godinama samujete, izvesno je da ćete patiti za bivšim mnogo duže nego što će to uraditi neko ko ima drugačiji pogled na ljubav i veze.

4. Raskid je usledio iznenada

Poslednjih godina vlada trend da se jedan od partnera samo okrene i ode, bez ikakvih objašnjenja. Ako ste bili u vezi koja se završila na taj način, i ne čudi što sve vreme razmišljate o bivšem.

5. Voleli ste sebe dok ste bili sa njim

Postoje osobe koje s lakoćom mogu da „izvuku“ iz nas ono najbolje i da nas inspirišu da postanemo „najbolja verzija sebe“.

Ako ste imali dečka koji je na vas tako uticao, a onda ste raskinuli, jasno je zašto opsesivno razmišljate o njemu – ostali ste bez nekoga ko vas je naučio kako da više volite sebe, a sad nemate tu vrstu podrške.

foto Pixabay foto Pixabay

6. Niste pronašli nikog novog

Ovo je velika zamka u koju upadaju mnoge devojke. Razočarani u prethodnu vezu, niste dozvolili nikome da vam se približi, niti ste primećivali one sa kojima biste mogli da uđete u novu ljubavnu priču.

7. On je bio vaša prva prava ljubav

Svi već znamo da „prva ljubav zaborava nema“... Kad se prva prava ljubavna priča završi, suočavate se sa milion pitanja na koja nemate odgovore.

8. Odlično ste se slagali

U svemu ste super funkcionisali sa bivšim, ali je ipak došlo do raskida. Kako zaboraviti sve one idealne trenutke, od izlazaka, zajedničkih kafa, letovanja, vođenja ljubavi...?

9. Idealizovali ste ga

Kad se zaljubimo, svi gledamo kroz „ružičaste naočare“ i ne vidimo mane osobe koju smo odabrali za partnera.

Uz to, vrlo često posle raskida imamo ulepšanu sliku bivšeg, a zaboravljamo sve ono što nam nije odgovaralo u vezi sa njim. Razmislite da li ste i vi u toj priči, tj. da li sada pamtite samo lepe stvari, a one manje lepe zaboravljate.

10. Niste zadovoljni u sadašnjoj vezi

Ukoliko ste posle raskida uplovili u novu vezu, ali vam sadašnji dečko iz nekog razloga ne odgovara, vrlo je verovatno da ćete opet početi opsesivno da razmišljate o bivšem.

Ali, trebalo bi da znate da vam ne nedostaje bivši dečko, već osećaj koji donosi dobra veza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA