Ljubavni eksperiment: Živeli su odvojeno 8 meseci, a sada su ponovo pod jednim krovom i uradili bi sve opet

Za sebe žele život koji se ne uklapa u nametnute društvene norme

  • 2

Bračni par koji je proveo osam meseci živeći u odvojenim stanovima u Njujorku ponovo je otpočeo zajednički život - ali ne isključuju mogućnost da ovako nešto ponove.

Sana i Adnan Akhand su se venčali u ranim dvadesetim i živeli su zajedno nešto manje od sedam godina. Sana (32) rekla je za "Insajder" u februaru da su ona i njen suprug doživeli da njihov brak upadne u kolotečinu. U pokušaju da spasu svoju vezu, odlučili su da žive u različitim domovima i odvojeno upravljaju svojim finansijama.

Sana je rekla da je par zamišljao brak u kojem će svako zadržati svoju nezavisnost; nisu hteli da skliznu u tradicionalne uloge muža i žene. Ali desilo se suprotno. Sanina priča postala je viralna na TikTok-u u januaru u video snimku koji je podelila i koji ima preko 1,5 miliona pregleda. Par je pristao da živi odvojeno najviše tri godine, ali su odlučili da se ponovo usele zajedno u junu - osam meseci nakon eksperimenta.

Sana je rekla da je udaljenost učinila ljubav lepšom, ali da se može desiti da se ovo ponovi.  Adnan se, kako je rekla, "mnogo promenio". Pored toga što je više ceni, rekla je da je postao "više privržen i pun ljubavi".

Tradicionalna dinamika braka može postati "ustajala", dodala je ona. Život daleko od Adnana ponovo je razbuktao njihovu intimnost, strast i uzbuđenje što su ponovo zajedno.

Sa svojom novom rezidencijom na zapadnoj obali, Sana je rekla da planiraju da vode život na obali sa kućama u Njujorku i Los Anđelesu. Ona je i dalje otvorena za opciju da ponovo živi odvojeno.

"Deo toga me tera da se zapitam da li je naš zajednički život sada test", rekla je Sana, napominjući da piše knjigu o ženama, vezama i samoljublju. "Da li će više prostora učiniti da bude bolje i lakše? Ili je ovo samo način života koji ljudi mogu i treba da probaju?"

Ona je dodala da je jedini razlog zbog kog bi oni dugo ostali u istom domu jesu deca.

- Da imamo decu, sigurno bismo živeli zajedno sve vreme.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Sana Akhand (@sanaakhand)

Ali i povratak ima svoje izazove, kaže Sana. Nakon što su osam meseci proveli odvojeno, proces ponovnog useljenja bio je prilagođavanje, kaže Sana. Objasnila je da su u početku bili uzbuđeni što su ponovo zajedno i da su svaki dan provodili jedno sa drugim.

Ona i Adnan su odlučili da postave "granice" tako da svako ima nezavisno vreme. Sana je rekla da želi više vremena da provodi sama i sa svojim prijateljima.

Kada Adnan radi do kasno, rekla je da koristi te dane da se bavi svojim hobijima slikanjem i crtanjem. Vikende provode zajedno.

- Petak uveče, zajedno kuvamo večeru; subotom nema telefona - rekla je.

Iako nije lako distancirati se od osobe koju volite, Sana je rekla da se "aktivno trudi da od njega ne napravim sav svoj  svet".

Još jedan izazov, kaže Sana, bilo je pomirenje sa članovima njene porodice koji ne mogu da pojme zašto su ona i Adnan živeli odvojeno. Ona je dodala da su članovi porodice bili pod uticajem negativnih mišljenja stranaca koji komentarišu njihov način života na društvenim mrežama. Pustili su da do njih dođe ono što su drugi govorili - rekla je Sana. „

- Suprostavljanje društvenim normama učiniće ljudima neprijatnost, ali to ne znači da to ne treba da radite to što radite - zaključila je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    14. avgust 2022 | 16:37

    kad imas finansije onda mozes i da se upustas u ovakve eksperimente i da osvezavas svoj brak,a i da nemas decu jer im ovaj stres nije potreban.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA