Zbog ljubavnih problema je krenula na psihoterapiju, a onda joj je terapeutkinja zavela dečka

Neetički postupak terapeutkinje je žestoko osuđen

  • 1
terapija za parove, psihoterapija,

Foto: Pexels

Dečko joj je imao aferu sa njenom terapeutkinjom, koju je počela da viđa zbog problema vezanih za ljubavne odnose. Ona je svoju situaciju obrazložila na "Reditovom" forumu "Saveti za odnose", sa ciljem da pronađe način kako da se nosi sa situacijom.

Objasnila je da je oko godinu dana išla na terapije kako bi se izborila sa sagorevanjem na poslu i studijama, kao i sa traumom iz prethodne veze, koja utiče na njenu sadašnju. Autorka je napomenula da to sve utiče na njenu vezu, pa su se ona i njena terapeutkinja složile da uključe i dečka u neke sesije, što bi terapeutkinji pružilo uvid u to kako se na njega to odražava.

Ona je rekla da je rad sa terapeutom u početku bio od pomoći, ali su stvari počele da se menjaju.

- Sve više je počela da omalovažava moju vezu i da me krivi za probleme u vezi. Ovo mi je bilo veoma čudno i nisam mogla da objasnim odakle je došla iznenadna promena, ali nisam previše razmišljala o tome - priseća se žena.

Međutim, jedne večeri je sve postalo jasnije kada je njen dečko priznao da je imao aferu sa njenom terapeutkinjom.

- Plakao je sve vreme i uveravao me je da se kaje i da ne želi da me izgubi. Po njegovim rečima, moja terapeutkinja je izvršila toliki pritisak na njega da nije znao šta da radi i nije mogao da kaže "ne". Pretpostavljam da je počelo kada ga je pozvala na sesiju jedan na jedan. To je bilo pre dva meseca i od tada se tajno sastaju.

- Bio je i u kući mojih roditelja, a moja majka mi je rekla kako je jadan i da stalno iznova pominje da je moja terapeutkinja vršila pritisak na njega - napisala je žena pre nego što je zatražila savet o mogućim narednim koracima.

Korisnici "Redita" jednoglasno su se složili da bi ženina najbolja akcija bila da prijavi terapeuta.

- Nešto mi govori da državni odbor neće reagovati ljubazno na ovo - ljutio se jedan reditor.

- Kao psiholog, ne mogu dovoljno da naglasim koliko je ovo bilo strašno pogrešno i neetično. To je povreda vašeg poverenja. To je kršenje njene odgovornosti prema oboma da vam pomogne da vam bude bolje. Zloupotrebila je svoju moć i autoritet da bi izmanipulisala tvog dečka da spava sa njom. Iako verujem da je napravila loš izbor, razlika u moći je ovde značajna i apsolutno potpada pod prinudu - izjavila je jedna osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    27. septembar 2022 | 15:40

    Samo vi i dalje idite kod terapeuta i bacajte pare, umesto da razmišljate svojom glavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA