≫ 

Nova knjiga iznela je zapanjujuće tvrdnje o braku Nikol Kidman i Toma Kruza

Upravo je njegovo ponovno vraćanje sajentologiji napravilo distancu između njega i Nikol

  • 0
Nikola Kidman, Tom Kruz 1997 Nikol Kidman i Tom Kruz; Foto: Profimedia

Nova knjiga iznela je zapanjujuće tvrdnje o tome šta je dovelo do raspada braka glumačkog para Nikol Kidman i Toma Kruza.

Tom Kruz je 1997. godine počeo da se udaljava od sajentološke crkve dok je snimao film "Širom zatvorenih očiju" sa svojom tadašnjom suprugom Nikol Kidman - tvrdnje su nove knjige, a prenosi portal "News.com.au".

Bivši visokorangirani crkveni službenik Majk Rinder izneo je niz tvrdnji o braku para u svojoj knjizi "Milijarda godina: Moje bekstvo od života u najvišim rangovima sajentologije".

Rinder piše da je zvezda filma "Top Gan" počeo da ignoriše pozive šefa sajentologa Dejvida Miskevidža, dok je snimao psihološku dramu sa Kidmanovom, s kojom se oženio 1990. godine.

Tomovo ignorisanje navodno je podstaklo Miskevidža da pošalje Martija Rathbuna, visokog crkvenog ruklovodioca, u Veliku Britaniju da izvrši reviziju Kruza - proces kroz koji se subjekat sprovodi kroz događaje u životu kako bi se oslobodio negativnosti i dostigao nivo "jasnog".

Tada se Tom Kruz postepeno vraća u sajentologiju.

Upravo je ovo njegovo ponovno vraćanje sajentologiji napravilo distancu između njega i Nikol.

Tom je Kidmanovu uveo u crkvu, ali ona nikada nije izrazila želju za posebnim kursevima sajentologije, tvrdi Rinder.

- Otac Nikol Kidman je bio psihijatar, a prema sajentološkoj crkvi prihijatrija i preterano oslanjanje na psihijatrijske lekove pružaju neodgovarajuću negu.

- Da nije bila supruga Toma Kruza, ne bi imala pravo ni da prisustvuje u crkvi zbog njene porodične veze sa psihijatrijom.

Iz crkve su čak angažovali zloglasnog Entonija Pelikana da špijunira i prisluškuje glumičin telefon.

Rathbun je takođe, tvrdi knjiga, okrenuo njihovo dvoje usvojene dece, Izabelu i Konora, protiv Nikol tako što su je predstavili kao neprijatelja i nekoga ko se mora ućutkati.

Kada su se Tom i Nikol razveli, crkva je bila zadovoljna, jer "negativan uticaj" Nikol više nije mogao da odvlači Toma od sajentologije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA