Zajedno su više od 8 decenija, a u braku 79 godina: Sa svima su podelili tajnu uspešnog i srećnog odnosa

Kako kažu, bila je to ljubav na prvi pogled

  • 1

Skoro svi u životu težimo tome da završimo fakultet, zaposlimo se, imamo dobru platu, obezbedimo sebi stambeno pitanje, pronađemo svoju srodnu dušu i sa njom u ljubavi i radosti osnujemo porodicu.

Iako ovo sve pomalo zvuči utopijski, zapravo je moguće. Međutim, svedoci smo brakova koji se prekidaju posle samo nekoliko godina, pa čak i meseci.

Zato se mnogi pitaju "koja je tajna dugog i srećnog braka?". Ovo je pitanje za milion dolara na koje su pokušali da odgovore Hubert i Džun Malikot koji su u braku punih 79 godina.

Rođeni u ruralnom delu Kentakija davne 1922. godine, a tražeći posao u Hamiltonu sa svega 19 godina, Hubert i Džun Malikot sreli su se u jednoj lokalnoj crkvi 1941. godine.

- Ušao sam u crkvu i ispred mene je bila klupa puna mladih devojaka. Ona me je pogledala i nasmešila mi se - priseća se Hubert trenutka kada je sreo ženu svog života.

Kako kažu, bila je to ljubav na prvi pogled, a nedugo zatim su počeli da se zabavljaju.

Par se venčao davne 1943, nakon čega je Hubert trebalo da se pridruži mornarici u Drugom svetskom ratu na Havajima. Razdvojenost bračnog para nije ugasila emocije jer je uprkos vremenu u kom su živeli Hubert uspeo da svojoj dragoj pošalje travnati kostim po uzoru na tradicionalnu havajsku nošnju za žene.

Nju je to potpuno oduševilo i svom izabraniku je poslala poruku da će ga čekati.

Hubert se sa sjajem u očima priseća perioda kada se vratio iz rata vozom i trenutka kada je ugledao Džun kako ga čeka na železničkoj stanici.

Hubert i Džun se mogu pohvaliti velikom porodicom. Naime, kada se on vratio iz rata, dobili su dvoje dece. Sada imaju sedam unučadi i 11 praunuka. O deci se brinula Džun koja je odlučila da bude domaćica i nije nastavila da radi, dok je Hubert radio 50 godina do svoje penzije u lokalnoj firmi u istom gradu.

Inače, Hubert i Džun su ove godine napunuli 100 godina, a Hubert i dalje govori o svojoj supruzi sa divljenjem i poštovanjem i ističe da je bila sjajna majka i domaćica.

Prema njihovim rečima, formula ljubavi je kompromis.

- Ako postoji neslaganje, možda ćete morati da se povučete izvesno vreme, a onda se vratiite, promenite temu ili rešite to - zaključio je Hubert, a piše "Washingtonpost".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    30. septembar 2022 | 22:00

    Tajna je u tome sto nije bilo drustvenih mreze i mobilnih telefona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA