Kako izaći iz loše veze i privući ljubav kakvu zaslužujemo?

Radite na sebi kako niko nikada ne bi mogao da vašu dobrotu iskoristi protiv vas

  • 0
ljubav, devojka, zaljubljena devojka Foto: Pexels

Zbog problema sa samopoštovanjem ili zbog nesigurnosti povremeno se zadovoljavamo vezama u kojima zapravo nismo srećni i koje nas ne ispunjavaju. Isprva nismo ni svesni zašto to činimo, ali ovo je siguran pokazatelj da bismo radije bili sa bilo kime nego sami.

Istina je da u zdravoj vezi nikada nećete osećati kao da su vaše vrednosti ugrožene.

Morate naučiti kako da prestanete da se zadovoljavate stvarima koje vas ne ispunjavaju i počnete da u svoj život privlačite ono što vam je zaista neophodno kako biste bili srećni u ljubavi.

Očekujte više i primajte više

Nažalost, ono što nam se dešava smo na neki način sami i privukli. Ako mislimo da nismo dovoljno dobri da bi se nešto baš nama desilo i da ne zaslužujemo određene stvari ili osobe, onda je logično da nam se nikada neće ni dešavati takve stvari, jer ih nikako i ne priželjkujemo. Podsetite se da je u redu želeti više jer to zaslužujete.

Odredite granice

Morate biti glasni o tome šta je prihvatljivo, a šta nije ako partner šteti vašem samopoštovanju. Nikada ne prihvatajte nepoštovanje. U jednom takvom slučaju, pazite na sve promene koje prave ili ne prave da bi poboljšali svoje ponašanje. Možda je vama najvažnije da budete voljeni i da imate nekog kraj sebe, ali bez uzajamnog poštovanja romantičan odnos ne vodi ničemu.

Prestanite da im dajete treću i četvrtu šansu

Obratite posebnu pažnju na opravdanja koja iznose. Verovatno je da nemate dovoljno samopoštovanja ako stavljate njihove želje iznad svojih i tolerišete svako loše ponašanje. Nikada se nemojte dovoditi u situaciju da ste vi ti koji tražite izgovore za neprikladno ponašanje partnera.

Prestanite da pravite kompromise sve vreme

U odnosima svaka strana mora dati sve od sebe. Ako shvatite da ste jedini koji doprinosite, to je znak da se vaša investicija ne poštuje i da ćete partnera navići na ovakvo ponašanje. Jednom kada on shvati da ćete se vi bezuslovno truditi oko njega i verovati mu, vi ste osuđeni na patnju.

Sve ovo su znaci na koje treba da obratite pažnju i ukoliko postoje vreme je za donošenje jedine ispravne odluke, a to je raskid. Kada uvidite sve svoje postupke i gde ste grešili, moći ćete da radite na sebi kako više niko nikada ne bi mogao da vašu dobrotu iskoristi protiv vas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA