5 razloga zbog kojih se muškarci povlače iz odnosa: Nijedan ne zavisi od osobe sa kojom su u vezi

Prošla iskustva, ali i emocionalna nezrelost igraju veliku ulogu

  • 0
Veza, raskid, problemi u vezi, ljubavni odnos, partneri Foto: Shutterstock

Loša prethodna iskustva, stres ili problemi sa vezivanjem - toliko je stvari zbog kojih se muškarci bez objašnjenja povlače iz nekog naizgled dobrog odnosa. Bez obzira na to u kojoj je odnos fazi, oni imaju tendenciju da se povuku čak i kada je najlepše.

U većini slučajeva to nije u vezi sa njihovim partnerima, zapravo se radi o njihovom mentalnom stanju, ličnim iskustvima i nesigurnostima, piše "Pinkvilla".

Jasno je da je poražavajuće videti da se vaša osoba povlači i beži od vas, ali ne prenagljujte sa zaključcima i ne napadate je neprestanim pitanjima. Koliko god da ste zbunjeni ili povređeni i koliko strah od nepoznatog počinje da vas muči svakim danom, ključno je razumeti zašto se muškarac povlači.

1. Nesiguran je u svoja prava osećanja

Ovo je verovatno jedan od najčešćih razloga zbog kog se muškarci povlače. Mnoge studije su otkrile da se muškarci zaljubljuju brže od žena. Dakle, čak i kada mislite da sve u vašoj vezi ide glatko ili da dobro napreduje, vaš partner se može osećati uznemireno jer nije siguran kakva su njegova prava osećanja prema vama ili u vezi, u smislu pravca u kom želi da to ide. To što je on zaljubljen ne znači da će se i posvetiti ozbiljnoj vezi na pravi način.

2. Strah od posvećenosti 

Strah od posvećenosti može proizaći iz različitih razloga, uključujući osećaj pritiska, strah od odgovornosti ili preopterećenost obavezama i stvarnošću.

Ovaj strah ga tera da previše razmišlja o stvarima koje možda nisu trenutno prisutne - na primer, plaši se da ćete vi biti previše posesivni. Dakle, dok vam se jednog dana čini da se odlično provodite jedno sa drugim, drugog dana on će se iz vedra neba povući.

3. Prošla trauma

Mnogi ljudi su bili u lošim odnosima. Možda je vaš partner bio žrtva loše veze. Čak i nakon što je dao sve u svojoj prethodnoj vezi, bio je izdan i to ga je povredilo i iscrpelo.

Sada, kada vidi da stvari između vas dvoje postaju ozbiljne, njegov odbrambeni nagon će možda želeti da ga zaštiti.

U takvom scenariju pokušajte da ga utešite suptilnim i iskrenim gestovima. Neka shvati da ga neće svaka osoba povrediti. I što je najvažnije, dajte mu vremena da se nosi sa svojim osećanjima.

4. Stres

I muškarci i žene različito se nose sa stresom. Osim toga, razlozi koji stoje iza stresa se takođe mogu razlikovati. Kod muškaraca, stres se može pojaviti zbog posla, finansijskih problema, porodice ili nečeg sasvim drugog.

5. Strah od sukoba, tuča i nesuglasica

Slično strahu od napuštanja je i strah od razlike u mišljenju. Emocionalna inteligencija je nešto čime ne vladaju mnogi ljudi. Dakle, muškarci koji pokazuju ili izražavaju svoje emocije i osećanja su stigmatizovani jer se u društvu za takve veruje da su "slabići", pa muškarci i izbegavaju da proučavaju svoje emocije i zdrave obrasce u vezi.

Naravno, oni misle da je srećna veza samo kada se oba partnera slažu oko svake stvari i imaju slična interesovanja i ličnosti.

Ali, zar svi ne znamo da to nije praktično u stvarnom životu?

Sa mišlju da pronađu potpuno slične partnerke, neki muškarci beže u trenutku kada vide sukobe, svađe i nesuglasice. Umesto da se trude da reše situaciju, oni pokušavaju da nađu lak izlaz tako što će se povući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA