• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Takmičenje u ljubljenju u Vrnjačkoj Banji: Pobednički poljubac trajao 35 minuta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najstariji učesnici su imali 90 i 93 godine

  • 1

Na Mostu ljubavi u centralnom parku, na Dan zaljubljenih u Vrnjačkoj Banji po 13. put održana je tradicionalna manifestacija "Poljubi me", takmičenje zaljubljenih parova - u ljubljenju.

Trenutni rekord u najdužem ljubljenju drže Irena i Đorđe Božić iz Kruševca koji su se ljubili 112 minuta i oborili sopstveni rekord iz 2015. godine.

Na jučerašnje takmičenje prijavilo se osam parova, ali je došlo njih četiri. Inače, ovo takmičenje je bilo veoma posebno, jer su Nada Dunjić (90) i Dragoljub Mandžukić (93) učestvovali i dokazali da ljubav ne poznaje godine.

Oni su najstariji par koji je učestovao na ovom takmičenju.

Filmskim poljupcem koji je trajao 35 minuta pobedu su odneli devetnaestogodišnja Milica Janjić iz Blaca i dvadesetpetogodišnji Bratislav Stanković iz Leskovca.

Oni su za Telegraf otkrili da su u vezi dva meseca i da sledeće godine planiraju da obore Irenin i Đorđov rekord.

- Došli smo ovde da provedemo nekoliko dana i videli ovo takmičenje i odlučili smo da se prijavimo. Nije bilo jednostavno ljubiti se 35 minuta, nismo dosad nikad probali - priča kroz osmeh zaljubljeni par.

Manifestacija pod nazivom "Poljubi me" održava se od 2008. godine, s tim što je tokom minule dve godine napravljena pauza zbog korona pandemije.

Za naš portal govorio je Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

- Svi kada dođu u Vrnjačku Banju dođu da posete ovaj most i "zaključaju" svoju ljubav. Most je na neki način vezan za Desanku Maksimović i njen boravak ovde. Ona je pored svoje Brankovine najviše volela Vrnjačku Banju i ovde svake godine provodila po šest meseci. Tako da smo mi u njenu čast napravili celu ovu priču i u njenu čast ide i ovo takmičenje u najdužem poljupcu - kaže naš sagovornik.

Vrnjačka banja, Dan zaljubljenih Foto: Nikola Tomić
Na pitanje da li misli da će neko oboriti Irenin i Đorđov rekord, Goran odgovara:

- Kada se taj, sada već bračni par, ljubio 112 minuta, mi smo svi bili u šoku. Verujem da niko nikada neće oboriti njihov rekord.

U video-snimku na početku teksta pogledajte ceo prilog.

Video: Ukrasite vaš prostor za Dan zaljubljenih: Evo kako da napravite sami Drvo ljubavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Suri orao

    15. februar 2023. | 23:02

    Kad sam imao 20 godina, ljubio sam se s devojkom bez prestanka od Stalaća do Niša, u šinobusu... Putovanje je trajalo debela 3-4 sata, ljudi se čudili, a nama smešno. Mladi, ludi, zaljubljeni... Tako da je ovo ljubljenje od 20-30 minuta, čist amaterizam..

    Podelite komentar