≫ 

Preminuo legendarni kreator Karl Lagerfeld

Jedan od najpoznatijih kreatora napustio nas je danas

  • 2

Svetski poznati nemački kreator Karl Lagerfeld preminuo je u 85. godini života.

Poznati direktor modne kuće Chanel i Fendi preminuo je nakon što je nedeljama bio lošeg zdravlja.

Foto: Tanjug/AP

Propustio je dve revije kuće Chanel u januaru, ali su tada iz modne kuće javili da je razlog tome iscrpljenost i umor koji je Karl osećao.

U izjavi koju je kuća Chanel iznela nakon što je on drugi put propustio reviju stoji da se “gospodin Lagerfeld, kreativni direktor Chanel-a oseća umorno i da je zamolio Virdžiniju Viard direktorku kreativnog studija kuće da ga zameni”.

To je bio prvi put da je on propustio neku reviju svoje kuće. Bio je predsedavajući legendarne kuće koju je pokrenula Koko Šanel, a kreirao je i do 8 kolekcija godišnje kako bi udovoljio modnim kritičarima, fanovima i kolekcionarima.

Foto: Profimedia

Bio je poznat po svom zapažajućem autfitu: crnom odelu, sedom kosom vezanom u rep, rukavicama bez prstiju i tamnim naočarima.

Rođen je kao Karl Oto Lagerfeld 10. septembra 1933. godine u Hamburgu. Bio je nemački kreativni direktor, umetnik, fotograf i karikaturista. Živeo je dugo u Parizu. Voleo je da intrigira javnost, pa mu tako nije bilo strano da za modele koristi striptizete, a podržavao je upotrebu pravog krzna u modnoj industriji.

Bio je u dugogodišnjoj vezi sa Žakom de Bašerom, od sredine 70-ih sve do njegove smrti 1989. godine.

(Telegraf.rs/mirror.co.uk/wikipedia.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fuj

    19. februar 2019 | 15:17

    Podrzavao dranje zivotinja radi ljudske "estetike". Ubijanje zivotinja na najodvratnije nacine da bi krzno bilo sto lepse jer zaboga coveku je bitno da ima papuce od krzna... grozno. To nije kreator vredan paznje ni statusa.

  • Др

    19. februar 2019 | 14:08

    Па!????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA