On je bio najveća ljubav Karla Lagerfelda: Voleo ga je 18 godina, nijednom nisu imali seks i nikada se nije oporavio od njegove smrti

Celog života krio je svoj privatni život od očiju javnosti

  • 6

Karl Lagerfeld ostaće upamćem po svojoj kreativmnosti i veličini koju je izgradio u svetu mode, ali i kao javna ličnost o čijem privatnom životu se malo zna.

Nakon što je godinama čuvao ljubomorno svoj privatni život od očiju javnosti, Karl je rešio da progovori o svom dečku Žaku de Bašeru u knjizi koju je napisala Mari Otavi o Žakovom životu.

Foto: Ta

Karl i Žak su bili zajedno 18 godina, sve dok Žak nije preminuo 1989. godine u 39. godini života zbog zdravstvenih komplikacija povezanih sa AIDS-om.

- Bezgranično sam voleo tog momka, ali nismo imali nikakvog fizičkog kontakta. Naravno, mene je zaveo njegov fizički šarm, izjavio je kreator tada.

U knjizi se navodi da je Lagerfeld spavao na malom krevetu u njegovoj sobi i ostao pored njega sve do poslednjeg trenutka. Prisustvovao je sahrani, uprkos reputaciji da nikada ne ide na sahranu.

Foto: Ta

- Bila je to veoma emotivna tema za njega, i otvorio se možda ka onikada pre. Gledao je tog čoveka, kome se nekada divio zbog njegovog stila, duha i neverovatnog osećaja za lepotu, kako uzima poslednji dah. To je strašno breme, a činjenica da je pričao o tome je apsolutno predivna, rekla je autorka knjige.

Lagerfeld se osvrnuo na promiskuitetan život koji je Žak vodio i njegovu aferu sa dizajnerom Iv Sen Loranom sa kojim je Karl bio prijatelj preko 20 godina.

Foto: Tanjug/AP

On je odlučio da zažmuri na sve Žakove postupke.

- Nisam ga smatrao neuračunljivim. Samo sam želeo da vidim njegovu svetlu stranu. Nisam bio svestan toga šta on drži u tajnosti. On bi mi govorio šta je radio kada ja nisam bio uz njega, ali ja nisam postavljao pitanja, rekao je Karl.

(Telegraf.rs/instyle.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkan

    19. februar 2019 | 16:16

    Ovakvi se u Srbiji ne žale

  • Srpkinja

    19. februar 2019 | 16:19

    Kako dobar lobi ima gej populacija a sve ih je vise. I ti ljudi idu u crkvu a vera to ne odobrava. Nista tu meni nije jasno i dokle je spreman ljudski um da ide daleko. Ma neka radi svako sta zeli sa svojim zivotom.

  • Др

    19. februar 2019 | 16:23

    А, ви сте држали свећу!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA