Odela haških optuženika šalju snažnu poruku: Evo šta su odećom želeli da pokažu Karadžić, Mladić i Šešelj

Odeća otkriva mnogo o nama, a nekada je upravo ona sugestivno veoma moćna

  • 4

Odećom možemo da pošaljemo snažnu neverbalnu poruku ili da sugestivno delujemo na posmatrače, zato što određena boja izaziva neke posebne emocije i šalje snažnu poruku.

Na izricanju presude, Radovan Karadžić pojavio se u crnom odelu sa crvenom kravatom. Poznato je da je crna boja elegantna, a poruka koju ona šalje je jasna - ja sam moć! Reč je o najformalnijoj boji koja ističe moć i položaj. Za ovu boju odlučujemo se kada želimo da ostavimo utisak da smo nesalomivi i jaki, ali opet i elegantni i stameni. Ovu boju modni eksperti savetuju kada želite da okrenete okolnosti u vašu korist. Ali i kada želite da zastrašite protivnika i zasenite konkurenciju. Crnom bojom ističete svoj autoritet i dominaciju i zastrašujete protivnika.

Foto: Tanjug/AP

Crvena kravata je samo upotpunila sliku koju je Radovan hteo da stvori o sebi. Kravata je nesumnjivo jedan od najuticajnijih modnih dodataka za muškarce. Crvenu boju sa razlogom nazivaju bojom moći, a muškarac koji je nosi pokazuje da je veoma formalan i poslovan. Crvena kravata simbolizuje snagu, autoritet i dominaciju kako u profesiji tako i u životu. Kako bi malo ublažili efekat neki muškarci nose malo svetlij eboje, ali u ovom slučaju boja krvi je bila izgleda namerno odabrana.

Ratko Mladić je, za razliku od Karadžića, najčešće pred sudije izlazio u sivim i tamno plavim odelima. Siva i plava su boje lojalnosti i nezavisnosti. Smatraju se toplijim i porodičnim bojama i prigodne su za sve prilike. One su prigodne i za poslovne prilike, a modni eksperti savetuju da se za ovu boju odlučite ako se susrećete sa nekim ko vam je nadređen.

Foto: Tanjug/AP

Ono što je zanimljivo jeste da i ovde možemo da primetimo da je najčešće nosio kravatu crvene boje. Ne možemo da se malo ne zbunimo jer kombinacija boja ukazuje na to da je hteo da ostavi utisak čoveka spremnog na saradnju i porodične osobe, ali opet moćne i snažne ličnosti.

Sličan izbor odeće za pojavljivanje pred sudom mogli smo da vidimo i u suđenju lideru Radikalne stranke Vojislavu Šešelju. On je za svoje pojavljivanje nosio tamno plava odela i skoro uvek crvenu kravatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • REPENT

    21. mart 2019 | 14:12

    Mladić i karadžić su gospoda sa sve njih šešelj ne

  • &

    21. mart 2019 | 17:45

    Šešelj je njima očito bukvicu ponižijo ih je do dna pa nakraju nisu znali štaće .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA