Da li je ovo najskuplji parfem na svetu: Bočica je ukrašena dijamantima, biserima, zlatom i srebrom

"Shamukh" košta toliko da će vam se sigurno zavrteti u glavi

  • 2

Kreiran je parfem "Shamukh" koji košta nešto manje od 1,3 miliona dolara. Bočica mu je ukrašena dijamantima, biserima, zlatom i srebrom, a trenutno ga samo možete videti u šoping centru u Dubaiju.

Emiratska parfimerija tvrdi da je stvorila najskuplji parfem na svetu.

Zove se "Shamukh" i košta 1.295.000 dolara za tri litra. Kreatori ovog parfema kažu da su tri godine radili na njemu i da su urađene čak 494 probe.

Nalazi se u bočici koja je napravljena od italijanskog kristala "murano", ukrašena zlatnim sokolom, arapskim konjima, ružama i globusom. Sadrži 3.571 dijamant, divovske bisere, dva kilograma 18-karatnog zlata i više od pet kilograma srebra. 

Ovom bočicom njeni kreatori žele da ispričaju priču o Dubaiju.

Pixabay

Parfem sadrži sandalovinu, mošus, ilang-ilang, turske ruže, indijski agar i pačuli.

Još uvijek nije poznato kada će se parfem naći u prodaji, ali javnost može da ga vidi na izložbi u "Dubai Mall" šoping centru do 30. marta.

Ovaj parfem se pridružio listi nekih od najskupljih parfema, međutim, prema Ginisovim svetskim rekordima, najskuplji parfem na svetu je "Clive Christian No.1 Imperial Majesty" koji je lansiran u seriji od deset boca 2005. godine, koje su koštale po 205.000 dolara za 500 mililitara.

Osim ovih parfema postoje i neke druge verzije poput one iz 2011. godine kada je DKNY lansirao "Golden Delicious" bočicu mirisa od milion dolara, izrađenu od žutog i belog zlata, koja je bila prekrivena sa 2.700 dijamanata i 183 safira.

Ovo je bila prva boca parfema koja je prodata za milion dolara u svetu, a sadrži samo 100 mililitara. Boca nije bila komercijalno dostupna, već je prodata na aukciji, a zarada od prodatih parfema poklonjena u dobrotvorne svrhe.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    26. mart 2019 | 10:39

    Najskuplja bočica za parfem. Tipično za današnje društvo, nije bitan "sadržaj"bitna je "ambalaža".

  • &

    26. mart 2019 | 10:20

    Odma ga kupujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA