≫ 

Izgled najinovativnijeg grudnjaka na svetu će vas prilično iznenaditi - a napravljen je kako bi žene koje su imale ovu operaciju izgledale više seksi (FOTO)

Grudnjak je izgleda postao jedan od najpametnijih odevnih predmeta

  • 0

Za grudnjaka kažu da je najpametniji odevni komad jer treba da drži grudi na mestu, podiže ih i oblikuje tako da one izgledaju seksi.

O njima retko kada razmišljamo kao o inovativnim proizvodima. Lexus je odabrao proizvod koji je dobio nagradu “Lexus dizajn 2019. godine” koji je predstavljen tokom nedelje mode u Milanu. Nije reč o bilo kakvom grudnjaku.

 

Iza imena “Aligatorska čipka” stoji grudnjak dizajnerke Lise Marks, a napravljen je posebno za žene koje su bile podvrgnute mastektomiji. Jedna od 8 žena u životu se suoči sa progresivnom bolešću raka dojke. Sve je veći broj onih koje se podvrgavaju zahvatima rekonstruktivne hirurgije i ugradnji implantata pa je ova dizajnerka uvidela da je došlo vreme da se i veš prilagodi ovim ženama.

Napravljen je uz pomoć nove tehnike koja uključuje algoritamsko definisanje uzorka za izradu trodimenzionalne čipke i kreiran je na osnovu skeniranja tela i konsultacija. Konačni proizvod izbegava osetljiva područja nakon operacije i ističe oblik ženskog tela umesto da ga sakriva. Osim toga on deluje kao alternativa rekonstrukciji i implantima.

(Telegraf.rs/index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA