Trebalo joj je 30 dana da sama oslika svoju haljinu za maturu, a samo sekunda da bez daha ostavi sve koji su je videli (FOTO)

Proslava mature je veliki događaj za devojke koje tada žele da izgledaju kao princeze

  • 0

Za proslavu mature važno jeodabrati idealnu haljinu, frizuru i šminku, a što ste originalniji to ćete lepši biti.

Kjara Gan (17) sa Filipina nedavno je proslavila maturu. Kako joj se nijedna haljina koju je probala nije dopala, odlučila je da iskoristi svoju kreativnost i drzne se da sama dizajnira svoju matursku haljinu. U tome ju je podržala njena majka.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели CIARA GAN (@ciaraganart) дана

Gan je unajmila nekoga da joj napravi haljinu, ali nije bila zadovoljna. Znala je da joj je jedino rešenje da haljinu napravi sama. Trebalo joj je skoro mesec dana da završi svoju kreaciju, a u svemu tome joj je pomagala njena majka.

Započele su rad na projektu odlaskom u šoping. Kupile su 13 metara materijala, Svarovski kristale, til i krinolinu. Tek tada je pravi posao mogao da počne.

Foto: Twitter/ciaragan

Devojka i njena pomoćnica su šile svaki deo haljine ručno, a kada su svi delovi haljine spojeni ona je bila daleko od gotove. Tek tada je izradu haljine bilo potrebno podići na viši nivo.

5 dana je devojka rukom crtala cvetove na smaragdnoj tkanini kako bi njena haljina postala pravo umetničko delo. Kao inspiracija joj je poslužila knjiga “Tigar Lili” Džodi Lin Anderson.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели CIARA GAN (@ciaraganart) дана

- Nedavno sam pročitala tu knjigu i odlučila sam da nacrtam narandžaste cvetove. Odustala sam od ruža i belih rada jer iako su lepe nikako ne ocrtavaju moju ličnost. Volim vibracije koje daju zelena i narandžasta boja. One najbolje opisuju mene kakva sam, rekl aje devojka.

Gan nije rekla nikome u školi za haljinu na kojoj je radila. Bilo je to veliko iznenađenje za sve kada se pojavila na proslavi mature.

Kasnije je objavila fotografije na svom Twitter nalogu uz koje je napisala: “Nacrtala sam preko 80 cvetova, šila i stavljala kamenčiće sa mojom majkom i dizajnirala sam celu haljinu sama!”.

Njen tvit je podeljen 82.000 puta, a pozitivni komentari su mnogo obradovali mladu kreatorku. Dobila je mnogo zahteva za izrdau te haljine za druge devojke, ali ona to trenutno radi samo za devojke sa Filipina.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели CIARA GAN (@ciaraganart) дана

- Još uvek ne mogu da poverujem u sve što se dešava... Zaista mi je drago kada vidim koliko se ljudima dopada moja umetnost, rekla je presrećna devojka.

(Telegraf.rs/tiphero.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA