8 stvari koje svaka žena ima u ormanu, a opasno ih je nositi svaki dan

Slepo praćenje modnih trendova i nošenje modernih komada odeće može da bude loše po vaše zdravlje

  • 0

Kada pratite modne trendove budite oprezni da time što se moderno oblačite ne ugrožavate vaše zdravlje.

Tesni korseti i haljine su možda stvar prošlosti, ali i u 21. veku postoje neki komedi odeće koji mogu da vas razbole. Ovo su samo neke od njih.

Tesne farmerke

Neka vam pantalone uvek budu komotne. Foto: pixabay

Dobar par pantalona nalazi se u ormaru svake devojke. Mnoge od njih biraju tesne pantalone koje prate i naglašavaju oblik njihovih oblika. Nažalost, ovakve pantalone narušavaju cirkulaciju krvi u telu i dovode do pojave proširenih vena i celulita. Koža ne može da diše jer je tkanina usko priljubljena uz kožu, a to je i razlog za pojavu uraslih dlačica po nogama i bikini zoni.

Visoke štikle

Kada se žena popne na visoke štikle automatski postaje ženstvenija i fit. To ne znači da trebate da nosite visoke potpetice svaki dan. Ovakva obuća dovodi do bola u leđima, nogama i oticanju, ali i do pojave hernije i krivljenja kičme.

Obuća sa ravnim đonom

Izgleda kao da su ravne cipele i patike bezbedne,a li doktori ističu da one mogu da izazovu veću štetu jer je pritisak na stopalo onda nejednak. Stopalo postaje ravno i gubi se zdravi oblik stopala. Kada se stopalo iskrene ka napred dolazi do deformiteta kolena, ali i kukova.

Push-up grudnjak

Ovaj model grudnjaka je izuzetno popularan. Iako grudi izgledaju veće, zategnutije i podignutije, ovakav grudnjak može da blokira protok krvi, a konstantan pritisak na grudi može da dovede čak i do pojave raka dojke.

Naočare za sunce

Birajte naočari koje imaju UV filtere. Foto: Pixabay.com

Ne samo da su u modi, već su apsolutno neophodne kada sunce postane previše jako. Ipak, nemojte da nosite naočare za sunce kada ste unutra i niste pod prirodnim svetlom. Održavajte ih čistim i birajte uvek one koje štite od UV zraka.

Hulahopke i helanke

Ovo su prosto neophodni odevni predmeti svake žene. Hulahopke pomažu da izgledamo elegantno i čine da naše noge vizuelno izgledaju lepše. Ukoliko ih nosite prečesto mogu da vam nanesu veliku štetu. Sintetički materijal od kojeg su izrađene pogoduju razvoju bakterija i gljivica u vagini. Neke od njih imaju negativne efekte na cirkulaciju, pa dolazi do pojave proširenih vena i celulita.

Velike tašne koje se nose na jedno rame

Tašna je obavezna za svaku ženu, ali je greška u tome što ih nosimo na jednom ramenu i time nanosimo nepopravljivu štetu našoj kičmi. Zbog disbalansa opterećenja kičme možete da osećate spazam mišića, začepljenje krvnih sudova i pritisnute nerve.

Pidžame

Kako neko može da živi bez udobnih pidžama? Pidžame koje su previše tesne ili pretople pogoduju razvoju bakterija koje dovode do iritacije kože, svraba, osipa i gljivične infekcije. Ženama koje često imaju gljivične infekcije preporučuje se da spavaju bez pidžame, ali i donjeg veša.

(Telegraf.rs/brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA