≫ 

Evo šta poznati srpski kreator Bata Spasojević misli o "traktor patikama" koje su svi počeli da nose u Srbiji

Ako mislite da su moderne patike ružne, pomirite se s tim jer one još dugo neće izaći iz mode.

  • 7

Dobre (ili loše) vesti za sve ljubitelje patika - trend predimenzioniranih patika se u punoj snazi nastavlja i u 2019. godini!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jana Aasland (@asos_jana) on

 

Unapređeni model patika iz devedesetih pre nekih godinu dana zakucao je na vrata svetskih trendova i tako izazvao mnoštvo komentara - što pozitivnih, što negativnih. Da će još dugo biti aktuelne dokaz su i "nadogradnje" trenda koje nam stižu i u ovoj godini.

Jelena Karleuša

Foto: Nikola Tomić

"Predimenzionirane patike su već odavno dobile svoj pravac u modi. U pitanju je trend koji sam i sam često predlagao, ali više u muškom stajlingu. Polako, ali sigurno težnja za udobnošću je potpuno usmerila dizajnere da izbace ovaj trend kao glavni", smatra poznati srpski kreator Bata Spasojević u izjavi za "Telegraf".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jana Aasland (@asos_jana) on

 

Svako ko voli predimenzionirane patike sa debelim đonom većim i za dva broja od vaše noge, nek ima na umu da će biti od 2 do 3 cm viši. Zanimljivo je da se "oversized" patike kombinuju gotovo uz sve, pa i suknje, kombinezone, pantalone i druge odevne kombinacije. Bata se slaže da ne moraju obavezno biti sportske.

Milan Stanković, Pinkove Zvezdice

Foto: Nikola Tomić

"Kada se dodaju još neki elegantni detalji i odevni komadi, patike dobijaju potpuno šik notu. Gradski šik je jedan od tih pravaca - oversajz sako, ležerne pantalone ili uski džins izgledaće moćno i seksi uz ovakve patike", predlaže Spasojević.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Thora Valdimars (@thora_valdimars) on

 

Osim debelih đonova tu su i što šarenije boje, uglavnom neonske koje će vladati do kraja ove godine. Od neonske žute do ultra ciklame "neonske" patike podstiču i kreativnije odevne kombinacije.

"Mogu se kombinovati uz duge i široke suknje koje su za ovu sezonu vrlo IN. Majica koja nije tako pripijena uz telo može upotpuniti ceo stajling. Takođe, igrajte se sa dugim i širokim haljinama koje se uz njih jako lepo uklapaju", dodaje.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by A-J ALINGUE (@aude_julie) on

 

Kritičari ovakvog trenda pak, navode da devojke izgledaju kao sa "izraslinama na nogama", internet komičari ih nazivaju "traktorima" dok ljubitelji ovakvih patika navode da se samo radi o unapređenijem modelu popularnih patika iz devedesetih i da je moda konačno postala udobna.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA