Sve više žena odlučuje da tradicionalnu venčanicu zameni ovim neočekivanim odevnim komadom

Sve više mladih bira praktičnost i svedenost...

  • 1

Zvezda serije "Igra prestola" Sofi Tarner proišle nedelje je potvrdila da će trend belih pantalona na venčanju definitivno postati opasna konkurencija venčanicama.

Naime, i ona je samo jedna u nizu nevesti koje su venčanicu zamenile belim pantalonama ili kombinezonom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Fashion Upto Date (@fashionistaas.only) on

Već mesecima unapred modni magazini nam skreću pažnju na ovaj trend, pa je među njima i "Vog" prošle nedelje predložio tri modela pantalona koje možete nositi na svom venčanju.

"Trend belih pantalona i generalno odela se poslednje dve godine vratio na velika vrata što je meni i te kako drago. Bela kao boja je ove godine jako popularna otuda i ne čudi što se bele pantalone prodaju i traže više nego obično. Bilo da su uzane 'frulaste', 'begi' asimetričnog kroja, duže ili kraće, pa čak i čuvene 'zvoncare'", navodi za Telegraf poznati beogradski stilista Nemanja Pantelić i dodaje da nije preterano iznenađenje što su se probile i na tržite venčanica - "To je, takoreći logičan splet okolnosti. Dobro žensko odelo za svadbu sa čipkom ili nekim kristalima može da izgleda jako dobro i zaniljivo, čak i bolje i skuplje od venčanice"

Zanimljivo je da rezultati nedavno sprovedenog istraživanja pokazuju da je pretraga na internetu za belim pantalonama naglo porasla u protekla tri meseca i to za čak 43 odsto, pa tako venčanica pada u drugi plan.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Annie Said Yes Bride (@anniesaidyesbride) on

Modne kuće koje diktiraju trendove već imaju u svojoj ponudi ovakve modele pantalona, ali glavno je pitanje da li će mlade u Srbiji biti spremne da se odreknu venčanice?

"Što se tiče Srbije venčanica će i dalje biti broj jedan jer je ovde stav da ako nemaš venčanicu znači da se nisi ni udala kako treba, duboko ukorenjen u našem društvu. To polazi najviše od porodice i rodbine koja svoju decu želi da vidi u beloj venčanici za koju ih spremaju čitavog života. Još uvek je zastupljeno i pravljenje velikih svadbi sa mnogo ljudi, pa dokle god su ti običaji popularni za venčanicu će biti mesta, a odelo je neće zameniti", zaključuje Pantelić.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    12. maj 2019 | 14:04

    Nemam nista protiv, pogotovo kod istopolnog vencanja. Ali sebe ne vidim u takvom izboru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA