Fanovi zagrmeli: Kelvin Klajn treba da prestane da promoviše LGBT zajednicu i da ukine novu reklamu sa Belom Hadid (VIDEO)

Renomirana modna kompanija se izvinila, ali pitanje je da li će biti pod još većim pritiskom jer ne povlače reklamu

  • 2

Kelvin Klajn bi prema mišljenju fanova trebalo da povuče najnoviju reklamu, jer smatraju da je ona čista promocija homoseksualizma. Iako je ova modna kuća poznata po tome, ističe se da su sada pređene sve granice.

Modni brend iz SAD-a Kelvin Klajn bio je prisiljen da se izvini pošto što su ga fanovi optužili za LGBT promociju u novoj reklamnoj kampanji.

Naime, u reklami se pojavljuje manekenka Bela Hadid koja ljubi fiktivni ženski digitalni lik poznat kao Lil Mikuela.

Ljudi su optužili brend za LGBT promociju, ali i da ova kompanija potencira na homoseksualnosti kako bi privukla gej fanove koji čine dobar deo njenih klijenata.

- Ko će reći odgovornima u kompaniji Kelvin Klajna da bi trebalo da sačekaju do juna za ovakvu vrstu oglasne kampanje koja ima za cilj da namami gej klijente. Lil Mikuela i Bela Hadid se maze dve nedelje ranije - ljutito je napisala na Twitter-u Medison Malon Kirčer, pomoćnica urednika magazina "New York".

Jun se često naziva "mesecom ponosa", kada većina LGBT događaja počinje da se organizuje širom sveta.

- Koncept naše najnovije kampanje "#MICALVINS" je promovisanje slobode izražavanja za širok spektar identiteta, uključujući spektar rodnih i seksualnih identiteta. Ova specifična kampanja je stvorena kako bi se suprotstavila konvencionalnim normama i stereotipima u oglašavanju - saopštili su iz brenda Kelvin Klajn u izvinjenju upućenom kupcima.

 

Iz ove kompanije podvlače kako razumeju i priznaju da se prikazivanje osobe, koja se identifikuje kao heteroseksualna, što je u ovom slučaju Bela Hadid, u strastvenom poljupcu s osobom istog pola može smatrati LGBT lobijem.

- Kao kompanija s dugogodišnjom tradicijom zagovaranja prava LGBTQ+ svakako nam nije bila namera da pogrešno predstavimo LGBTQ+ zajednicu. Iskreno žalimo zbog bilo kakvih napada - dodali su iz kompanije.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA