≫ 

10 najčešćih grešaka pri kupovini brushaltera: Kopčanje na prvu kukicu, loše bretele...

Ok, proverite još jednom da li znate ova pravila pri kupovini grudnjaka

  • 3

Potrošili ste gomilu novca na skupocen brushalter, ali ubrzo ste shvatili da vam ne stoji onako kako ste želele, žulja vas do neizdržljivosti ili vam se pohabao brzinom svetlosti? Nije do veša, do vas je. Saznajte u čemu grešite!

Pogrešna veličina

Većina žena kupuje bruseve rutinski, čak i bez probe, oslanjajući se na činjenicu da godinama nosi isti broj. Pogrešno! Istraživanja su otkrila da oko 80% žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, najčešće manju. Iako vam tako ne deluje, vaše telo se menja s godinama i najbolje bi bilo da pre kupovine probate probate veći i manji broj. Tek tada ćete biti sigurni da ste odabrali odgovarajuću veličinu i oblik.

Neodgovarajuće korpe

Ukoliko želite vam brus savršeno pristaje i istakne vaše adute, prirodni oblik vaših grudi i te kako ima veze s oblikom korpi koje birate. Na primer, ženama sa „razmaknutim“ grudima potreban je grudnjak koji će ih spojiti, dok damama s grudima u obliku suze neophodan je brus koji će ih dodatno malo podići.

Kopčanje na prvu kukicu? Nikako!

Ako prilikom probe brushalter zakopčate na prvu kukicu, verovatno ste odabrali model koji je prevelik za vas. Činjenica je da lastiš na vešu vremenom slabi (u proseku 3 cm za godinu, dve), što znači da će vam uskoro biti širok u obimu, a samim tim korpe neće dovoljno dobro držati grudi. Pri probi grudnjak uvek zakopčajte na poslednju kukicu, kako biste vremenom mogli da ga „zetežete“. Ukoliko vam je brus širok u obimu, neće vršiti funkciju, a to je da drži grudi i rastereti leđa.

Orgazam, Seksi, Brushalter Foto: Pixabay.com

Obavezno proverite stanje bretela

Obavezno proverite da li je prilagođavanje na bretelama brushaltera dobro funkcioniše. Zašto? Pranje i nošenje grudnjaka uzrokuje postepeno opuštanje traka. Ukoliko bretele nisu dobro zategnute, korpe gube svoju funkciju, što će dodatno opteretiti vašu kičmu i na duže staze ugroziti zdravlje

Različiti modeli za različite prilike

Jedan model grudnjaka ne odgovara svakoj prilici. Sportski brus ne možete nositi na svilenu haljinu, a plitke korpe nisu dobar odabir za providne ili pijanjanjuće  materijale poput žerseja. Stručnjaci kažu da bi svaka žena trebalo da ima devet različitih modela grudnjaka za svaki odevni komad i priliku.

Veličina varira

Budite svesni da veličina brusa varira u odnosu na marku donjeg veša. Zato, nemojtre se slepo držati „proverenog“ broja. Pri kupovini donjeg veša nepoznatog brenda uvek ga prethodno probajte kako biste bili sigurni da ste odabrali odgovarajuću veličinu.

Odeća je najbolji test

Garderoba će vam reći da li ste odabrali dobar model grudnjaka. Čak i kad vam se učini da ste izabrali savršen model, kad obučete odeću može se desiti da vam se ne dopada kako vaše grudi izgledaju u njemu. Koliko puta vam se dogodilo da tek kad obučete majicu shvatite da vam grudi izgledaju neprirodno i špicasto? Mislite o tome.

brushalter grudi grudnjak Foto-ilustracija: pixabay

Menjajte ih na dnevnoj bazi  

Veliki broj žena nosi par dana isti brus pre nego što ga opere. I to je sasvim OK što se higijene tiče. Međutim, ukoliko isti grudnjak nosite uzastopce nekoliko dana, rizikujete da ga pre vremena „oterate u penziju“. Ostavite grudnjak da se odmori barem jedan dan između dva nošenja, to će sačuvati elastičnost bretela.

Nepravilno slaganje

Preklapanje bruseva je sigurno najlakši način da ga odložite u fioku. Ali, to je i nabrži način da ga pohabate. Grudnjaci bi trebalo da budu složeni jedan u drugi, nikako da se presaviju i korpe uguraju jedna u drugu. Tako gube oblik, a takođe se i pomeraju žice koje mu daju čvrstinu.

Ispravno pranje

Loša vest za sve koji najradije peru bruseve u mašini jeste da je to pogrešan način. Ukoliko želite da vaš grudnjak što duže traje, perite ga ručno. Koristite nežne deterdžente i samo ga blago iscedite. Sušite ga položenog na ravnu površinu kako biste izbegli istezanje lastiša.

VIDEO: Muškarac u dlakavom brushalteru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA