≫ 

Jedan od najvećih kolekcionara patika vas zove na Sneakerville: Budite deo spektakla!

Na Sneakerville festivalu nas očekuje veliki broj najpoznatijih svetskih brendova

  • 3
Marko Đorđević Maks Foto: Alex Dmitrović
  • Sneakerville je prvi lifestyle festival patika u Srbiji. Kako ste došli na ideju da organizujete ovakav događaj?

Ideja za festival postoji već nekoliko godina unazad, ali smo već duže vreme bili u dilemi da li je još uvek rano za Sneakerville. Nakon velikog broja manjih Sneaker događaja koje smo do sada organizovali, odlučili smo da se prvi veliki festival patika održi upravo ove godine kada je Sneaker kultura u Srbiji, kao i u regionu, u žiži interesovanja.

  • Srpska publika do sada nije imala prilike da prisustvuje ovakvom festivalu, šta sve možemo da očekujemo 13. oktobra?

Na Sneakerville festivalu nas očekuje veliki broj najpoznatijih svetskih brendova. Neki od njih su Nike, Adidas, Reebok, New Balance, Converse, Puma, Champion, zatim najpoznatiji Sneaker koncepti BUZZ, Tike, Dunks Shop Fashion & Friends, kao i lokalni brendovi Dechkotzar, Disciplina, Rope, Kobazz, Fake, Urban Design, Paar Socks i Beowallz. Takođe, svoje proizvode predstaviće i manji domaći brendovi, tattoo i barber shop, a događaju će prisustvovati i veliki broj kolekcionara. Očekuju nas interesantne kreativne radionice, deo za prodaju i zamenu novih i polovnih patika i garderobe, deo za hranu i piće sa najpoznatijim domaćim brendovima iz te sfere, kao i muzički deo festivala za koji je zadužena Bassivity ekipa.

  • Šta je to što će izdvojiti Sneakerville od ostalih festivala?

Sneakerville nije samo festival patika, to je mesto koje će 13. oktobra biti centar urbane street kulture i sportske modne industije. Za razliku od standardnih Sneaker sajmova, Sneakerville smo obogatili celodnevnim aktivacijama svih izlagača, kao i muzičkim delom kojim zatvaramo festival.

  • Na festivalu će biti predstavljen veliki broj patika. Koliko je značajno organizovanje Sneakervilla za budući razvoj modne scene u Srbiji?

Mislim da je značaj ovakvog festivala višestruk. Kolekcionari patika dobijaju svoj prostor, postaju priznati i uvaženi kao deo kulture čime širimo svest o Sneaker kulturi. Kroz prezentacije i aktivacije edukujemo ljude o istoriji i tehnologijama obuće koja je veoma važna za rast i razvoj svakog pojedinca, a predstavljamo i nadolazeće trendove kada su patike u pitanju. Obuća je svakako neizostavni deo modne industrije i brendovi se sve više trude da određeni model patika isprate i kolekcijom garderobe. Mislim da će Sneakerville biti mesto koje će inspirisati mnoge, pa i dizajnere domaće modne scene.

  • Patike kao modni detalj godinama unazad predstavljaju trend u svetu. Da li je to trend koji je „osvojio“ i Srbiju?

Apsolutno. Zapravo, imam osećaj da su prvo „osvojile“ Srbiju pa tek onda ceo svet. Prisutne su tu od kada sam bio dete i sve se oduvek vrtelo oko patika. Danas zaista imam osećaj da su jedna od glavnih tema i sve više primećujem dobre patike po ulicama, ne više samo u Beogradu, već gde god da krenem.

  • Kao neko ko je kolekcionar i ko gaji veliku ljubav prema patikama, šta za tebe predstavlja Sneakerville festival?

Za mene Sneakerville predstavlja potvrdu da ništa nije nemoguće ako stvarno veruješ u nešto. Za mene je ovo ostvarenje još jednog sna i zaista mi je neopisivo drago što sam deo ove priče. Sneakerville je mesto na kojem će se prvi put okupiti kolekcionari i ljubitelji patika iz cele zemlje i regiona, učvrstiti kontakte koji godinama traju preko interneta i zasigurno sklopiti neka nova prijateljstva. Sneakerville je takođe mesto mnogih poslovnih mogućnosti, za neke možda i prekretnica u njihovim karijerama, kao i šansa za sve entuzijaste čiji će rad biti predstavljen široj publici.

  • Koje su, po tvom mišljenju, top tri patike iz tvoje kolekcije?

Ovo je jako teško pitanje, pa bih ga preformulisao u „najdraže patike“. U kolekciji sigurno ima vrednijih modela, ali za mene najveću vrednost ima patika za kojom sam tragao jako dugo, a sada imam jedina dva „preživela“ primerka. To su „Nike Air Max Classic BW Regal Blue“, kod nas poznatije kao „Pandurke“ iz 1993. godine. Zatim, patike koje najviše volim da nosim su „Nike Air Max 1 OG University Red“ koje su klasik za sva vremena, a pored toga sigurno ću kupiti još jedan par „Nike Air Max 1 Elephant“ patika, koje su mi takođe jedne od omiljenih iz kolekcije.

  • Da li možemo očekivati veliki broj kolekcionara patika iz regiona?

Da, iskreno se nadam da će se svi odazvati pozivu i uveličati ovaj festival svojim prisustvom. Interesantno je koliko se Sneaker kultura potpuno razlikuje u svakoj zemlji - ono što kod nas odlično prolazi negde je potpuno neprimetno ili sekundarno. Uvek je zanimljivo čuti nove priče i razmeniti iskustva, pogotovo od ljudi iz regiona koji dele istu ljubav prema patikama kao i mi.

  • Pored izlaganja raznih modela patika, na Sneakerville-u očekujemo i bogat muzički program. Koga od poznatih izvođača ćemo tog dana čuti u Luci Beograd?

Bassivity ekipa ovaj put nastupa sa prvom postavom izvođača među kojima su Senidah, Cobi, Sara Jo, Fox, Surreal, Klinac i drugi, kao i DJ Laki i DJ Rokam koji će se pobrinuti da održe dobru atmosferu tokom celog dana.

Vidimo se na Sneakerville-u!

@maks_streetlife

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA