≫ 

Upoznajte digitalne supermodele: Nova vrsta influensera osvaja društvene mreže

Izgledaju toliko stvarno da niko ne bi poverovao da je reč o digitalnoj osobi

  • 0

Iako zvuči neverovatno, nakon blogera, vlogera, Jujutbera, na internetu se pojavila nova generacija influenseradigitalni supermodeli.

Jedna od najpoznatijih je Šudu čiji profil prati 196.000 ljudi. Iako su svi oduševljeni njenom savršenom lepotom, istina je da se iza njenih fotografija krije 3D animacija koju potpisuje Britanac Kameron Džejms Vilson.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Shudu (@shudu.gram) on

Stručnjaci za društvene mreže i digitalne tehnologije upozoravaju influensere da se pripaze, jer je Šudu samo jedna od brojnih virtuelnih modela na društvenim mrežama, koja je nastala sa ciljem da skupi što veći broj pratilaca i zaradi novac. I dobro joj ide za sada - ova "vanzemaljska" lepotice gradi unosna partnerstva sa najvećim modnim brendovima, kao što su Balmain, Kelvin Klajn i Dior.

Pored modnih kuća i mnoge poznate ličnosti koje imaju uticaj na društvenim mrežama ih prihvataju kao svoje ravnopravne kolege: Kim Kardašijan, Bella Hadid i Zendaja pojavile su se na fotografijama i video zapisima sa svojim digitalnim kolegama. Čak su i modne agencije, uključujući IMG i Lipps, potpisale ugovor sa njima.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Shudu (@shudu.gram) on

Kameron Vilson, idejni tvorac prvog digitalnog supermodela, priznaje da njegova kompanija masovno raste, ali neće da otkriva za medije o kolikoj zaradi je reč.

Marketing ekspert Čarli Bafin tvrdi da vodeći digitalni supermodeli zarađuju između 10.000 i 15.000 dolara po objavi, neki i više, što znači da je cena izjednačena sa influenserima koji imaju sličan broj pratilaca.

Pored Šudu, digitalni model Lil Mikela na isti način zarađuje milione dolara na internetu. Ona je prvi infleunser koja je stekla slavu širom sveta, a prati je 1,8 miliona ljudi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Miquela (@lilmiquela) on

Koja je budućnost blogerki koje putem svojih Instagram naloga diktiraju trendove ostaje nam da vidimo u budućnosti.

Video: Pčela influenserka apelovala na upotrebu pesticida: Proglašene smo najvažnijim bićima na planeti!

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA