≫ 

Srpski dizajneri šiju maske za medicinsko osoblje

Bravo!

  • 0
hiruške maske

foto-ilustracija: printscreen / YouTube / Tendersmile Handmade

Posle pomeranja održavanja 14. izdanja "Serbia Fashion Weeka" za maj zbog vanrednog stanja, tim nacionalne Nedelje mode nastavlja sa društveno odgovornim akcijama i stavio se u službu pomoći starijim licima u Novom Sadu, a istovremeno je okupio nekoliko srpskih dizajnera koji su počeli da šiju zaštitne maske.

Marija Šabic, Bata Spasojević, Suzana Perić, Nataša Šupac, Milica Tričković, Katarina Andrejić, Maja Krsmanović, Nataša Perkovski Adžić, Olja Srejić, Silvana Tošić, Nataša Cristonati i Zaga Kalmar prvi su domaći dizajneri koji su se priključili ovoj akciji.

- Raduje me što se u samom startu odazvao ovoliki broj modnih kreatora koji će s ljubavlju i u skladu sa propisima šiti pamučne zaštitne maske i na taj način dati svoj doprinos u ovim teškim vremenima u kojim su nam sloga i zajedništvo preko potrebni - rekla je predsednica "Serbia Fashion Weeka" i Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat.

Dodale je da će maske nastale u radionicama domaćih dizajnera biti poklonjene kliničkim centrima i bolnicama kojima su one najpotrebnije.

- Pozivamo srpske dizajnere da se pridruže ovoj akciji i verujem da će onih koji će to učiniti narednih dana biti sve više i više - istakla je Svetalan Horvat.

Video: Vranje: Kineska robna kuća poklanja maske prolaznicima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA