≫ 

6 modnih grešaka koje muškarci prave tokom leta: Da li neke od njih viđate i na Srbima?

Većina muškaraca pravi ove velike stilske greške koje žene ne podnose

  • 2
Muškarac Foto: Pixabay

Leto je odlično vreme za eksperimentiranje sa modnim stilovima i isprobavanje novih odevnih kombinacija. Ali ponekad muškarci zanemaruju određena pravila, odnosno loše kombinuju garderobu sa aksesoarima i tako "uništavaju" svoj izgled.

Dužina vaših šorceva, kroj košulje, pa čak i čarape, sve su ovo naizgled mali, ali važni elementi stila koje morate da ispoštujete ako želite da izgledate lepo i moderno.

Portal "Brajt Sajd" je izdvojio 6 uobičajenih modnih grešaka koje muškarci prave tokom leta:

Odeća koja je previše pripijena uz telo

Ako nosite usku odeću verovatno ćete se znojiti više i nećete moći slobodno da se krećete. Tokom leta bi trebalo da se birate komfornije odevne komade, te da zaboravite na klasičnu garderobu. Obezbedite svojoj koži malo prostora za disanje i odaberite odeću šireg kroja. To ne znači da morate da nosite tzv. baggy odeću - jednostavno birajte komade koji pomažu da naglasite vaša ramena i ruke, ali da se istovremeno previše ne znojite.

Sat Foto: Pixabay

Majica sa prekratkim rukavima

Kada je u pitanju odabir majice neki se muškarci fokusiraju isključivo na to kako se uklapa uz farmerice ili obuću i potpuno zaboravljaju da obrate pažnju na rukave. U većini slučajeva rukavi treba da pokriju polovine nadlaktice kako bi telo imalo dobre proporcije. Ali ključno je obratiti pažnju i na tip građe. Na primer, ako je muškarac visok, duži rukavi mogu izgledati bolje.

Pogrešna dužina šortsa

Modni stručnjaci savetuju muškarce da nikako ne nose šorceve koji potpuno pokrivaju kolena jer je to zastareo trend. Ako želite da izgledate privlačno i elegantno, ne plašite se da pokažete noge i mišiće. U idealnom slučaju, vaš šorts bi trebalo da bude od 7 do 10 centimetara iznad kolena.

Šorts Foto: Pexels/Ana Arantes

Nošenje dugačkih čarapa sa šorcem

Iako je u poslednje vreme moderno nositi čarape sa jarkim bojama i neobičnim dezenima, kada je reč o šortsu bilo bi bolje da nosite čarape dužine do gležnja ili nazuvice. 

Izbegavanje jarkih boja

Leto je savršeno vreme za isprobavanje različitih boja, pogotovo ako to obično ne činite. Ako niste novi u tome, počnite postepeno da u svoj stil uvodite odeću jarkih boja kako biste videli kako se osećate. Možete i isprobati različite dezene poput cvetnog ili animal printa kako biste osvežili svoj autfit.

Majica Foto: Pexels/ Gvexx

Pogrešan izbor obuće

Muškarci često idu iz krajnosti u krajnost - ili biraju obuću koja je previše uočljiva, poput japanki koje izgledaju dobro samo na plaži, ili uživaju u toplom vremenu dok nose kožne patike i cipele.  Da biste postigli komfor i udobnost najbolje bi bilo da izaberete laganu, prozračnu obuću koja se obično pravi od platna i antilopa.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hu

    25. jun 2020 | 17:38

    Kolikomeni puca uvo za moderisanjem. Nosim sta mi odgovara i sta se meni licno svidja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA