Savršena modna marka za devojčice u duši koje žele da dominiraju u muškom svetu

Odevni komadi Marije Chany su sve što je potrebno jednoj savremenoj ženi

  • 0
Marija Chany Foto: Ivan Kulezić

Moda je njena pasija. Od malena, Marija Chany je volela da se bavi modom, ali ju je život odveo u nekom drugom pravcu. Međutim, ljubav i misao prema modi bili konstantni. I tako je posle dosta vremena provedenog radeći neke druge poslove odlučila da uđe u novi svet, svet mode, umetnosti i dizajna. Upisala je Atelje Milene Čvorović i krenula da uči. Tu je dobila znanje i dobru bazu da može da pokrene svoj brend i da startuje svoju kolekciju sa kojom je 2019. godine zajedno sa svojim koleginicama nastupala na BFW - ku ispred Atelje Milene Čvorović. Bilo je to nezaboravno iskustvo. Posle toga ništa drugo nije preostalo nego da krene sa svojo proizvodnjom. Njeni koraci su mali, brend je mlad, ali borba i ljubav prema ovom poslu joj daju snage da ide i ne posustaje.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Marija Canji (@chany.maria) on

Marijini odevni predmeti su rezultat simbioze umetnosti i svakodnevnog života, oni ne robuju pravilima. Kao introvertna osoba, Marija želi da preko svojih odevnih predmeta pokaže ljudima svoju unutrašnjost, želi da oni budu moje sredstvo pomeranja granica i da preko njih izaziva sebe i ljude oko nje. Želi da pokaže ljudima da su sloboda, istraživanje i kreativnost jako važni za razumevanje, prihvatanje drugih ljudi, za razvijanje empatije, prihvatanje različitosti, jer kad prihvatimo razlike između nas mi smo na putu da se osvestimo.

Marija Chany komadi su namenjeni ženama koji žive modu i kroz modu se izražavaju i komuniciraju, koje su odvažne da iskuse ženstvenost kroz kombinovanje različitih stilova i materijala. Ženama koje su sačuvale svoje dečije snove, snove devojčice a opet se bore da opstanu u svetu odraslih u muškom svetu. Zato su u Chany komadima prisutne kombinacije predimenzioniranih formi rukava, jakih širokih ramena koja ukazuju na moć, jačinu, borbu a opet sa druge strane imaju primese nežnosti, romantike i oblih nežnih linija. Takođe je karakterističan eklektizam, spoj raznih boja, paterna i stilova koji su u funkciji igre kao odsjaj dečijeg sveta, sveta Homo ludensa koji je zapravo večiti neizlečivi tragač za igrom i razigranošću.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA