Sofija ne privlači pažnju samo izgledom: Vizionarski rad ove lepotice izložen je u Galeriji SANU!

Upoznajte Sofiju koja je ulepšala novi "Telegraf" modni editorijal kreacijama Aleksandre Jevtić

  • 2

Sofija Bjegović je rođena 1996. godine u Beogradu. Ove godine je završila master studije na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Njen završni rad "Colonizing Space Mission - Conquest of Paradise 2192" predstavlja koncept ljudskog naselja u svemiru, uz detaljno istraživnje kroz master tezu. Ocenjen je desetkom i trenutno je izložen u Galeriji SANU u okviru izložbe "O arhitekturi - Learning architecture".

- Ova godina bila prilično izazovna za modeling (kao i za mnoge druge oblasti) pre svega zbog nemogućnosti održavanja revija i drugih događaja koji podrazumevaju veća društvena okupljanja. Što se tiče mode u Srbiji, drago mi je da vidim da se, osim revija, sve vraća u normalu - održavaju se slikanja, snimanja, prave se editorijali, ove godine održan je Belgrade Fashion Week u svom prvom digitalnom izdanju. Mislim da je platforma društvenih mreža u velikoj meri olakšala ovaj period kako nama modelima, fotografima, šminkerima, stilistima u domenu vizuelnog sadržaja tako i dizajnerima u smislu same prodaje njihovih proizvoda. U bilo kojoj industriji, pa i modnoj, neophodno je prilagoditi se novim uslovima, improvizovati, biti jasan i istrajan u svojim ciljevima, i pronaći način njihove realizacije u skladu sa spoljnim faktorima. Što bi se reklo, show must go on - kaže Sofija.

Neki od dizajnera za koje je radila revije su Jean Paul Gaultier, Gattinoni, Pierre Cardin, Sheri Hill, Laquan Smith, Renato Balestra, Genny, Verica Rakočevic, Dragana Ognjenović i drugi. U njene hobije spadaju fotografija, pisanje, istraživanje različitih tema u domenima arhitekture, istorije umetnosti, psihologije, književnosti i drugih humanističkih nauka. Sportom se trenutno bavim u varijanti vežbanja kod kuće.

- Ja sam, recimo, na početku ove godine imala jasan plan šta želim da postignem i ostvarim kako za 2020. tako i za svaku narednu godinu. Naravno, većina toga je pala u vodu, međutim, shvatila sam da to i nisu bile toliko moje želje i težnje koliko očekivaja drugih ljudi i generalno društva. Sada da me neko pita, jedini plan koji imam za sledeću godinu je da budem srećna. Ono što me je ova godina naučila jeste, pre svega, da cenim kako moje zdravlje tako i zdravlje porodice i dragih ljudi, vreme provedeno sa njima i uspomene koje stvaramo, da su svakodnevne sitnice zapravo velike stvari - kaže i nastavlja:

- Naučila me je budem srećna u sadašnjem trenutku, i ne dozvolim da bilo šta poremeti moj unutrašnji mir. Naučila me je da su žrtve i odricanja ponekad neophodna, da su promene normalna stvar, da su neke okolnosti prosto izvan naše kontrole. Naučila me je da usporim, da sagledam i zabeležim sve lepe trenutke, a iz ružnih da probam uvek da izvučem neku pouku, kao i da će svi ti momenti, bili lepi ili ružni, proći kad-tad, zbog čega i jesu vredni - rekla je Sofija za "Telegraf".

Model: Sofija Bjegović

Dizajner: Aleksandra Jevtić

Zahvaljujemo se hotelu Mona Plaza

Autor fotografija je Janko Maslovarić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA