Jedu vatu i jednu jabuku dnevno da bi ostale site: Top model otkriva zastrašujuću istinu o vitkosti

Rad u modnoj industriji može da bude izuzetno težak

  • 0
Depresija, depresivna devojka Foto: Shutterstock

Manekenka Sani Pedersen otvorila je Pandorinu kutiju i iznela zastrašujuće činjenice o tome koju žrvu podnose modeli da bi zadovoljile nametnute standarde lepote.

Konkurencija u modnom svetu je brutalna, a da bi dobila posao, manekenka mora da se dobro potrudi i ispuni nekad i teške uslove, neretko i za vrlo malo novca. Mnoge pribegavaju ekstremnim metodama kako bi ostale na pisti.

- Videla sam da se šesnaestogodišnja manekenka gotovo ubila. Jela je pamučne kuglice vate samo da bi preživela, a ostala mršava - navodi Sani.

Vata ostaje u stomaku dovoljno da bi ih činila sitima, ali ovo je samo jedan u nizu po zdravlje opasnih trikova kojima modeli pribegavaju.

- Modeli prolaze kroz pakao da bi ostali mršavi - kaže Sani i priseća se cimerke koja je popila toliko laksativa da je 12 sati provela na WC šolji i vrištala od muke.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Sannie Pedersen New York Model (@sanniepedersen)

Manekenka priča da je toliko bila uplašena kada je videla taj prizor, ali se seća i svog iskustva. Naime, kada je došla u Njujork, pušila je po 20 cigareta dnevno i živela samo na kafama.

- Na mojim kostima nije bilo dovoljno mesa - priznala je ona.

Sani sada ima 8 kilograma više i živi sa suprugom personalnim trenerom u Njujorku i njihovom bebom. Za standarde modne industrije smatraju je gojaznom, te joj na kastinzima otvoreno to i kažu.

- To je moja agencija, a ja volim anoreksične devojke - odbrusio joj je osnivač jedne poznate svetske agencije.

Prema njenim rečima, većina devojaka koja je odabrala ovaj poziv živi na jednoj jabuci dnevno koju podele na nekoliko kriški raspodelivši ih kao dnevne obroke.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Sannie Pedersen New York Model (@sanniepedersen)

- Morale smo se šunjati do kupatila kako bismo pile vodu krišom - priseća se Sani jedne revije Fashion Weeka.

Viktori Dauker, nekadašnja francuska manekenka koja je radila na pisti za Pradu, Celine i Aleksandra Mekvina, objavila je svojevremeno knjigu koja nosi poruku mnogim mladim devojkama koje maštaju o poslu modela pod nazivom "Size Zero: My Life as a Disappearing Model". U knjizi Viktori je detaljno opisala iscrpljujući poremećaj ishrane koji ju je naterao na pokušaj samoubistva kada je imala samo 18 godina.

Ona se prisetila kako se onesvestila pred svojim agentom, a on joj je dao parče piletine, jer nezamislivo je modelu dati šećer.

Međutim, devojke uprkos zdravstvenim problemima sa kojima se susreću, a koji obavezno podrazumevaju anoreksiju, pristaju na ovaj sti života u borbi sa konkurencijom.

- Nisi ništa drugo nego lepa vešalica, ali kada se stane na tu pistu, osećaj je neverovatan - bila je iskrena Sani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA