≫ 

Ivana iz Zrenjanina među 100 najlepših devojaka Evrope: Šta je izdvaja u konkurenciji od njih 17.000

- Modeling je posao koji zahteva veliku fizičku i mentalnu spremnost - kaže mlada Zrenjaninka za Telegraf

  • 33
Ivana Šljapić, misica Foto: Privatna arhiva

Da su devojke u Srbiji među najlepšima na svetu nije novina, tu tvrdnju potvrđuje i mlada Zrenjaninka Ivana Šljapić koja se nedavno plasirala u finale izbora za Miss Evrope.

Čak 46 zemalja imaće svoje predstavnice, a predstavnica Srbije izdvojila se među prvih 100 u konkurenciji od čak 17.000 devojaka. Pored modelinga kojim se bavi, Ivana je pohađa i američki fakultet u Beču, gde studira na odseku za međunarodne odnose.

Sa nepunih 20 godina Ivana dokazuje da je moguće biti i mlad, i uspešan, i obrazovan. Modelingom se bavi od petnaeste godine, a zaslugu za odabir zanimanja i interesovanje za modu pripisuje svojoj majci.

- Uvek sam želela da budem u centru pažnje. Još kao mala obožavala sam da se šminkam i oblačim upadljive haljine, a posebno se isticala moja želja za fotografisanjem. Imam sreće što sam visoka i mršava, što je velika prednost u modelingu - kaže Ivana za Telegraf i dodaje da je pored toga što poseduje sve fizičke karakteristike modela, za uspeh veoma važna i podrška porodice.

Direktan plasman u finale

Konkurencija u svetu modelinga je velika, a ono što je, prema njenom mišljenju, izdvojilo da baš ona bude među 100 devojaka od čak 17.000 prijavljenih, jeste njena biografija.

Iako veoma mlada, ali i vrlo svesna sebe i svojih potencijala, Ivana kaže da joj je još uvek teško da poveruje da se našla u finalu prestižnog takmičenja.

- Prijatno sam iznenađena što sam uspela da se plasiram direktno u finale, uzimajući u obzir da nemam iskustva u ovoj sferi, a pogotovo ako znamo koliko devojaka se prijavilo. Činjenica da sam ušla u krug od 100 devojaka koje će se naći u finalu je za mene ogroman uspeh. Prijave su se ove godine odvijale online, za razliku od prethodnih godina, i zato verujem da je to jedan od razloga što se prijavilo toliko devojaka - navodi ova mlada i uspešna Zrenjaninka.

Obrazovanje pre svega

Kako objašnjava, ima želju da uspe u svemu što je naumila, bez da se nekada zapita da li je mogla više ili bolje, a svojim planovima za budućnost razbija predrasude da su devojke koje se bave modelingom "samo lepe i zgodne".

- Želim da učinim svoju porodicu ponosnom na mene. Planiram da kreiram svoj brend haljina, a kada se čitava situacija sa korona virusom stabilizuje želim da počnem da radim na praksama koje nudi moj fakultet kako bih svu teoriju mogla da primenim. Pored toga, volela bih da se bavim i šminkanjem u Beču, ukoliko to vreme dozvoli. Modeling će uvek biti tu, ali mi je svakako najvažnije da upišem i master na jednom od "Ivyleague" fakulteta - kaže Ivana.

Svojim dosadašnjim uspesima je, kaže, zadovoljna, iako ističe da uvek sve može bolje, ali da je sve stvar izbora kako ćete posmatrati stvari.

- Smatram da je naša sudbina gde već određena, ali da isto tako i mi sami moramo da težimo ka svojim ciljevima, jer ništa neće doći samo od sebe. Stvar je izbora da li ćemo od dobrog napraviti najbolje ili ćemo stajati u mestu - kaže Ivana.

Oskudno obučena na 15 stepeni u minusu

Kako svaki posao ima dve strane, tako je i sam modeling "mač sa dve oštrice", pa se iza posla punog glamura i sjaja često kriju i ne tako lepe stvari.

Zato ova mlada devojka ističe da je modeling posao koji zahteva veliku i fizičku i mentalnu spremnost. Napominje da kastinzi mogu da budu veoma naporni i da često traju mnogo duže od predviđenog.

- Slikanja i snimanja, takođe, umeju da potraju po ceo dan. Oskudno obučena na -15 stepeni i ne zvuči baš tako lepo. To su sve izazovi u ovom poslu. Treba uvek biti pripremljen za sve, ali zadovoljstvo koje vam ovaj posao može pružiti stavlja sa strane sve muke koje ste prošli kako biste došli do istog - kaže Ivana i dodaje da često čuje rečenicu da "modelima nije lako", ali napominje da nijedan posao nije lak.

Kako živi i studira u Beču, a česta putovanja su zbog epidemiološke situacije u svetu onemogućena, Ivana kaže da joj iz Srbije najviše nedostaje porodica.

- Nisam bila svesna da će mi odlazak od kuće pasti ovoliko teško, u suprotnom dobro bih razmislila da li sam spremna na sve ovo. Žrtvovala sam dosta toga kako bih došla ovde, ali isto tako znam da iako idem veoma teškim putem, da me čeka veoma svetla budućnost koju ću svojim radom zaslužiti - zaključuje Ivana za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lex

    2. mart 2021 | 17:44

    Joj vidi joj usta, jadne...

  • Zoki

    2. mart 2021 | 16:57

    Koji psihički problem imaju ove devojke kada se slikaju sa ovako otvorenim ustima. Da li misle da su lepše??? Daleko bilo.

  • EvoneznamBogumi...

    2. mart 2021 | 17:05

    "Tiii ziiivis u oblacima, malaaaa..." E, moje dete... Spusti se na zemlju da vidis koliko je dece tvojih godina bez hleba na stolu, a lepi kao andjeli... Rintaju po marketima da bi majci i ocu pomogli da plate racune... Cuti tu i uzivaj, kad ti je Bog dao i ne palamudi o necemu o cemu pojma nemas, sto je ocigledno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA