Mijo Mihaljčić je prva Srpkinja koja je prošetala na Burberry reviji: Ostvarila sam svoje snove

Uprkos tome što je prvu godinu studija na Pravnom fakultetu završila sa čistom desetkom, ova prelepa devojka odlučila je da ostvari najveću želju iz detinjstva i postane top model

  • 3

Nije tajna da je sa naših prostora došlo mnogo uspešnih modela, ali malo njih je ostvarilo toliko prestižnih rezultata kao Mijo Mihaljčić. Uprkos pandemiji koja je usporila tempo modne industrije, ona je stalno angažovana, a njeno lice mogli ste videti u brojnim izdanjima Vogue-a, a zaštitno je lice i Zarinog parfema “Emotions“.

Pravi početak rada u modelingu Mijo vezuje za Njujork i decembar 2012. godine. Međutim, ideja da je to profesija kojom želi da se bavi, kao i neverovatna ljubav i strast, došli su mnogo ranije, već u ranim tinejdž danima.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Mijo Mihaljcic (@mijomihaljcic)

- Dok sam išla u osnovnu i srednju školu, već sam znala da ću biti model i negde je to izgledalo kao i moja zakletva “postaću top model” – kaže Mijo za Harpers Bazaar.

- Iako sam upisala Pravni fakultet u Beogradu i završila prvu godinu sa 10,00 uspehom, bez razmišljanja sam napustila studije i pošla za svojim snovima u Njujork, a kasnije Pariz, Milano, London...

Na pitanje šta smatra najvećim uspehom u karijeri, Mijo kaže:

- Da ste me ovo pitali pre par godina, sigurno bih navodila imena brendova za koje sam uzastopno radila revije. Međutim, sada kada sam se uz podršku, rad i veru matične agencije Colors Model Management, uspešno vratila poslu nakon 3 i po duge godine pauze, ono na šta sam najviše ponosna i što gledam kao svoj najveći uspeh jeste da sam ostavila ime u modnoj industriji. Mislim da toga nisam bila svesna kada sam bila u samom vrhu posla da će i nakon nekoliko godina, gde zaista prođe veliki broj modela, moje ime ostati upamćeno i poštovano.

Od početka pandemije, fitnes rutina joj se svodi na šetnje i istezanje kod kuće. Prija joj da je na vazduhu, a voli da šeta i kada je loše vreme.

- Ishrana mi je raznovrsna. Poštujem svoje telo. Slušam i dajem ono što mi traži. Pijem dosta vode, između 3 i 4,5 litre dnevno – otkriva Mijo.

Mijo Mihaljcic Foto: Instagram/mijomihaljcic

Obožava kreativnost i putovanja. U velikoj je ljubavi sa modelingom i podjednako voli i revije i snimanja, kao i snimanja u studiju ili na lokaciji. Život u koferima, avionima, po aerodromima uz konstantno menjanje hotela, gradova, država, kao i slikanje zimske kolekcije leti, a letnje zimi, je ono što manje voli, ali je odavno prihvatila kao deo jedne celine.

Mijo otkriva neke posebne makeup trikove na snimanjima:

- Sjaj za usta kao highlight na očne kapke i kremasti korektor koji je zamena za teške tečne pudere, a daje prirodan efekat tenu. Ukoliko ste iscrpljeni, malo rozikastog karmina stavite na jagodice i izgledaćete svežije.

Kada u jednom danu ima više kastinga, sa sobom uvek nosi opremu za prvu pomoć - četku za kosu, gel maskaru za obrve, uvijač za trepavice, korektor, labelo i parfemčić.

- Svako jutro započinjem meditacijom i blagim istezanjem, ovo preskačem samo ako mi dan počinje baš rano ili radno. Kada ne putujem i ne radim, trudim se da provedem dan bez žurbe i u svom ritmu. Pre par meseci sam krenula na online časove italijanskog jezika i posvećujem dosta slobodnog vremena dodatnom učenju, naročito slengova i akcenta uz italijanske filmove, po drugi put gledam Baby (Netflix) i slušam podcaste na italijanskom.

Veče mi je najmirniji deo dana, tada uglavnom čitam, pišem i razmišljam. Svaki dan završavam sa molitvom i to ne preskačem – otkriva Mijo.

Mijo Mihaljcic Foto: Instagram/mijomihaljcic

Pandemija je, kaže, i te kako uticala na situaciju u modnoj industriji:

- S obzirom na to da je putovanje neizbežno kod nas, dosta je otežano zbog otkazanih letova, pravila ulazaka u neke zemlje, testova, karantina. Broj ljudi na snimanjima je manji, revije su digitalne, kastinzi su smanjeni. U vremenu u kojem se nalazi ceo svet, srećna sam i zahvalna da pored svega sam zauzeta i radim, a kraj epidemije i povratak koliko - toliko normalnom životu, jedva čekam kao i svi.

Na pitanje koje brendove voli da nosi u privatnom životu, Mijo kaže da „ima moralno - etičku veza sa Zarom, s obzirom na to da je 4 puta bila njihovo zaštitno lice“.

- To je uticalo da mi dobar deo ormara bude ispunjen tim brendom. Drugi brendovi su veliki mix - Isabel Marant, Prada, Chanel, Acne, Toteme, Balenciaga, Rag & Bone, vintage komadi koje skupljam svuda po svetu, stari i novi Celine – nabraja ova lepotica.

Prolećne dane provodi uz knjige:

- Čitam 3 knjige u isto vreme (nemirni Blizanac), a to su: Biografija Miloševića od Adam LeBor, “La Milanese” - Michela Proietti i starca Tadeja Vitovničkog - “Mir i Radost u Duhu Svetom”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    22. april 2021 | 14:29

    Uhh ,dobro je..ucini mi se neki neopredeljeni..kad ono zensko

  • Gekke Joopi

    22. april 2021 | 20:21

    Ma odkud Mijo? Meni se cini da je zensko.

  • Перагеније

    22. april 2021 | 14:45

    "Ostvarila sam svoje snove" - ТИНЕЈЏЕРСКИ снови слабих ученица. А кад порасте?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA